A apărut CARIERE, ediţia de noiembrie
În ediţia de noiembrie, Revista CARIERE te inspiră cu articole care aduc o nouă perspectivă în analiza unui fenomen de amploare exponențială:
„Revoluția digitală. Tehnici de supraviețuire”
„Revoluția digitală. Tehnici de supraviețuire”
Interviul în exclusivitate, care a dat și coperta ediției, o are ca protagonistă pe Liudmila Climoc, CEO Orange Romania, care întruchipează leadershipul feminin în era tehnologiei.
Cover story
Revoluția digitală. Tehnici de supraviețuire.
„Cum vor arăta economia, lumea afacerilor și meseriile viitorului?”
Află de la profesioniști care sunt experiențele lor în materie de digitalizare a profesiilor. Experții dezbat care sunt tendințele în domeniu și cum îi influențează această dinamică atât pe angajatori cât și pe angajați.
Mega-tendințe tehnologice care ne vor schimba complet viața în următorii ani
Pentru ca economia, companiileși politicile publice de acum să aibă un viitor, pentru a începe o afacere azi care să fie profitabilă și mâine, trebuie să știm tendințele globale spre care se orientează lumea de azi. Pornind de la cele mai noi și importante evenimente, informații și rapoarte globale, am schițat un tipar al lumii de peste doar câțiva ani, în care orice tip de afacere se va desfășura într-un context uman, tehnologic, comercial schimbat în totalitate față de cel în care trăim acum.
Interviu cu profesoara Cristina Tunegaru
Inițiativele ei curajoase, mereu pe muchie de cuțit, arată un educator căruia îi pasă de elevii ei, care nu se blochează în lipsa de manuale, salariile umilitoare și alte neputințe ale sistemului, ci pune copiii și nevoile lor pe primul loc. Face zilnic naveta la țară, și-a conceput propriul manual, meditează gratuit elevii corigenți și le cumpără copiilor cărți personalizate ca să-i facă să iubească lectura.
Cum ne vom găsi un job în viitor: Reconversia profesională, varianta 4.0
În contextul revoluției digitale și noului val de tehnologii, piața muncii va trece printr-o transformare radicală, care presupune desființarea unor meserii și axarea pe alte domenii.Epoca industrială – marcată de apariția mașinilor de producție standardizată și, mai apoi, a roboților – a atras după sine dispariția unor meserii care implicau muncă fizică repetitivă.
Românii care schimbă lumea cu ajutorul dispozitivelor high-tech
Doi români au reuşit să transforme dispozitivele high-tech în instrumente pentru tratarea unor afecţiuni sau în elemente utile persoanelor cu deficienţe de vedere. Daniel David este profesorul universitar care tratează fobiile românilor cu ajutorul realităţii virtuale. Ela plecat din România pentru a studia la prestigioasa instituţie Mount Sinai School of Medicine din New York, în domeniul medicinii comportamentale. Eugen Guțiu din Cluj realizează imprimante care 3D vin în ajutorul persoanelor cu deficienţe de vedere.
Românul care vrea să se întoarcă în țară, deși a fost admis la cinci universități de top din Marea Britanie
Andrei Atanasiu a fost admis la cinci universități de top din Marea Britanie și a obținut punctaj maxim la toate cele patru examene susținute la matematică, matematici speciale, fizică și economie.La finalul studiilor, Andrei susține că, cel mai probabil, se va întoarce în România. Află de ce în reportajul din Revista CARIERE. Jurnal de leadership.
Pentru detalii legate de abonare, click AICI