„România 30. Cei mulți, cei liberi, cei puternici!”. A apărut pe piață o nouă ediție a Revistei CARIERE
Libertatea ca valoare fundamentală pentru individ și societate este tema centrală a ediției cu numărul 263 (decembrie-ianuarie) a Revistei CARIERE, o ediție specială, în care am marcat împlinirea celor 30 de ani de democrație. Este libertatea un dar sau un drept câștigat? Ce suntem dispuși sau datori să facem pentru păstrarea libertății, cine ne educă spiritul civic și stabilește reperele? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care am căutat răspunsuri împreună cu interlocutorii noștri.
În paginile revistei, așa cum v-ați obișnuit deja, veți regăsi însă și știri, sfaturi de la profesioniști, reportaje și oportunități, dar și povești care pot să vă inspire.
La rubrica Work-Life-Choices vă supunem atenției o poveste inedită, despre cum doi străini stabiliți în urmă cu mai mult de 20 de ani în România și-au făcut un scop și o misiune din salvarea pădurilor și transformarea Munților Făgăraș în cel mai mare Parc Natural al Europei. Work-Life-Choices vă recomandă, așadar, povestea de viață a soților Cristoph și Barbara Promberger, ”Străjerii Munților Carpați”, doi tineri europeni veniți în România în căutarea lupilor, dar care s-au îndrăgostit așa de tare de țara noastră încât nici nu și-au mai pus problema să plece.
Cover story-ul, construit de Cati Lupașcu pe tema centrală a revistei: „România 30. Cei mulți, cei liberi, cei puternici”, vă invită la reflexive și vă provoacă la o evaluare a celor 30 de ani de democrație. Cine am fost, ce am făcut, unde suntem acum, la 101 ani de la Marea Unire și 30 de ani de la Revoluția din decembrie. Ce înseamnă libertatea pentru fiecare dintre noi, cât de importantă este pentru poporul român și cât de intens o trăim noi, ca nație. Răspund la aceste întrebări, dar și la multe altele, antropologul și scriitorul Teodor Baconschi, sociologul Daniel David și profesorul de istorie Bogdan Bucur, lector universitar la Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA București.
Pe aceeași temă a libertății, în editorial, Daniela Palade Teodorescu vă poartă prin cuvinte cu 30 de ani în urmă, și vă îndeamnă să răspundeți la întrebarea „Ce-ar fi fost dacă… n-ar fi fost?”.
Și tot pe tema centrală a ediției, George T. Șipoș scrie despre democrația ”prost înțeleasă” și despre România anilor 90, în materialul de Opinie „Libertatea cui?”.
„Cenzura ca efect al excesului de politically corectness” este un alt articol Inside Out care vă invită la o altfel de analiză a conceptului de libertate. Egalitatea de șansă, intoleranța, discriminarea sunt doar câteva dintre subiectele abordate de Raluca Mihăilă.
Dacă vreți să aflați care sunt „Competențele viitorului – după care aleargă companiile din întreaga lume”, nimic mai simplu. Articolul din rubrica Strategie, ce poartă semnătura Ralucăi Florescu, analizează piața muncii din cele mai importante economii europene.
În premiră, în această ediție avem pentru dumneavoastră și o lecție „dulce” de Leadership. Cu titlul „Lecția universală de cultură organizațională. That’s right, honey!”, articolul Ralucăi Mihăilă vă sugerează ca, în tumultul schimbărilor, testărilor și retușurilor actuale, să vă îndreptați atenția către un model de organizație perfectat de natură în mii de ani – Stupul.
Primul Interviu al acestei ediții este propus de Raluca Florescu. Raluca îl are ca invitat pe Michael Merchant, senior consultant în cadrul institului Arbinger din SUA. Specialist în servicii de transformare organizațională, mesajul lui Michael Merchant este clar: „Companiile n-au cum să funcționeze dacă liderii îi consideră pe angajați simple obiecte”.
La rubrica LEADERSHIP STRATEGIC, dr. Lavinia Rașcă, profesor de strategie și antreprenoriat ASEBUSS scrie despre „Libertatea în epoca ecosistemelor și a coopetiției”.
O altă sursă de informație și Inspirație este materialul „Despre libertate în organizații”, ce poartă semnătura Coraliei Sulea, Membru al Asociației de
Psihologie Industrială și Organizațională (APIO), Conf. univ. dr. la Universitatea de Vest din Timișoara.
Materialul Coraliei este completat de „O serie de pastile despre… libertatea prost înțeleasă”, recomandate de Lavinia Țânculescu, membru al Asociației de Psihologie Industrială și Organizațională (APIO), Lect. Univ. Dr. Departamentul de Psihologie, Univ. Hyperion și SNSPA.
Lecția de Strategie, „predată” în această ediție de Gabriel Radu, Leadership Coach/ Business Coach, are titlul ”Management şi control sau influenţă şi libertate?” și încearcă să răspundă la o întrebare de mare interes și actualitate, „De ce sistemul holocratic crește semnificativ performanța echipei”.
V-ați întrebat vreodată cum ar trebui conduși oamenii și organizațiile pentru a ajunge în viitor? Dacă da, vă recomandăm să citiți „Creativitatea este forța pozitivă cu care schimbăm lumea”, un dublu Interviu realizat de Felicia Luca. Intervievații Feliciei sunt Marc Dellaert – Global Head Financial Services și Managing Director la Center for Creative Leadership și Florin Petrescu – Senior Leadership Solutions Faculty la Center for Creative Leadership.
La Kids Management, Irina Vasile, profesor pentru învățământul primar la
Şcoala Gimnazială „Henri Mathias Berthlot” din Ploiești, scrie despre alegeri dar și despre „Ce frumos poate fi la școală!”.
Rubrica de Recenzie carte este realizată de avocat Andreea Micu și pune sub lupă volumul „Micul zeu și viitorul muncii”.
Ultimele pagini ale revistei sunt dedicate celui mai așteptat eveniment al anului, atât pentru noi cât și pentru cititorii noștri, „ReGala CARIERE”.
Organizată anul acesta sub tema ”Oameni care ne inspiră, valori și tradiții românești”, Gala CARIERE 2019 a adus în fața dumneavoastră 22 de povești excepționale, construite în jurul profesionalismului, tenacității, valorilor și excelenței.
Nu putem încheia fără a vă mulțumi tuturor – colaboratori, parteneri, cititori – pentru că ați fost alături de noi în acest an, și fără a vă ura Sărbători fericite!
La mulți ani și la bună citire!