A apărut noul număr al Revistei CARIERE- noiembrie 2019: Oameni, fapte și valori. Bun de patrimoniu
COPERTĂ: Bogdan Gărgăriță – ilustrație în acuarelă
din albumul „Detaliul Neoromânesc”, Editura Intaglio
În ediția din luna noiembrie, Revista CARIERE readuce în atenție un subiect sensibil: patrimoniul național. Totodată, vă provoacă la un respiro, o reconectare la rădăcini, o reîntoarcere în timp, prezentându-vă, în cuvinte și imagini, oameni fapte și valori, bunuri de patrimoniu. În paginile ei vei mai putea găsi știri, sfaturi de la profesioniști, reportaje și oportunități, dar și povești care pot să vă inspire.
Interviul din rubrica Work-Life-Choices o are ca protagonistă pe profesoara Carmen Ion, un dascăl dedicat, care reușește să ajungă la mintea, dar și la sufletul copiilor, o profesoară care VREA să crească oameni.
Cover story-ul, construit de Cati Lupașcu pe tema centrală a revistei: Oameni, fapte și valori. Bun de patrimoniu, poate fi considerat un manifest pentru normalitate, pentru reconectarea la tradiții, la frumos, la istorie și educație, la scara reală de valori ce stă la temelia identității noastre naționale. E o pledoarie pentru salvarea comorilor materiale și imateriale moștenite, care fac legătura sacră cu spiritul românesc.
Pe aceeași temă, Daniela Palade Teodorescu vă invită, la un editorial tot despre patrimoniu sau ”Moștenirea cu care nu știm ce să facem”.
Tot legat de patrimoniu și ”cum să-i dăm viață” scrie și Teodor Baconschi, în timp ce George T. Șipoș face un ”recurs la tradiție”, analizând prin comparație și conceptul ”politica fricii”.
Leadership 10, vorbește din nou despre oameni, nu supra-oameni, aducând în dezbatere ”Integritatea – ce sens(uri) are?”.
Aflăm apoi povestea tranziției Alexandrei Copos de Prada ”de la o companie matură la un start-up”, dar și cum o companie privată a redesenat harta transportului feroviar de marfă în România.
Felicia Luca vă propune apoi un excelent interviu cu Yves Morieux, specialist în transformare corporativă, iar Raluca Mihăilă o radiografie completă și complexă a fenomenului Greta.
La rubrica Leadership strategic, dr Lavinia Rașcă, profesor universitar, supune atenției un subiect despre comportamentele strategice ”între moartea caprei vecinului și satisfacția autodepășirii”.
Despre poluare și micile obiceiuri care ne ajută în lupta cu marele dușman scrie Raluca Florescu, și tot ea trage semnale de alarmă în legătură cu propagarea necontrolată în social media a știrilor false sau fabricate, ”Vânătoarea de fake news”.
Despre învățare și rolul ei strategic aduce argumente Anke Baak, vicepresident Global Clients, într-un material semnat de Felicia Luca.
Nu putea lipsi din ediția lunii noiembrie nici ”povestea care te inspiră”. De data aceasta, Cati Lupașcu vă invită să citiți o adevărată lecție de respect și implicare, cu titlul ”Faltis, muzeul viu în care se prepară pilule după formule vechi și vise pentru noua generație de farmaciști”.
La Kids management, puteți citi câteva ”Idei pentru părinți de la un copil care a crescut mare”, iar la rubrica Wellbeing, ”Cum să ne păstrăm creierul sănătos în stresul cotidian”. Evident, nu puteți rata în final recenzia Mihaelei Rențea asupra cărții ”Averea bunei educații”, și nici cele mai importante declarații ale participanților la cel mai recent eveniment organizat de Revista Cariere, EDUCAȚIA 4.0.
Restul, descoperiți direct în Revista CARIERE (nr. 262/noiembrie 2019), pe care o găsiți în rețeaua InMedio și în aeroport!
Pentru detalii legate de abonare, click AICI.