Pregătirea în condiții de stres îți crește șansele obținerii unui job la UE – Video
Tehnicienii de laborator se caută în domenii precum biologie şi sănătate, chimie, fizică şi ştiinţa materialelor, fizică nucleară, inginerie civilă, inginerie mecanică, inginerie electrică şi electronică. Această competiţie este deschisă statelor din EU27, deci şi României. Competiţia se lansează pe data de 20 decembrie, iar înscrierea pentru unul dintre aceste joburi puse la bătaie se termină pe 22 ianuarie 2013.
În cadrul ediţiei de luni a Jurnal de Leadership, Mirabela Stoica şi Marius Dobre, jurnalişti ai revistei Cariere, au aflat de la Mihaela Stroe – trainer şi coah în carieră al Euroconcurs.ro, site de informare şi pregătire pentru joburile din instituţiile Uniunii Europene, de ce concurenţa este atât de mare pentru joburile din cadrul instituţiilor UE, care sunt paşii care îţi asigură un astfel de job, dar şi despre beneficiile unui astfel de post.
Pentru ați crește șansele de a obține un job la una din instituțiile Uniunii Europene, specialistul recomandă o pregătire temeinică în condiții care să simuleze cât mai bine examenul real pe care candidatul în va susține când va aplica la un post european. Totodată, Mihaela a detaliat, pentru ascultătorii revistei Cariere, care sunt pașii ce trebuie urmați de fiecare persoană care aspiră la un loc de muncă european, de la faza de preselecție până la recrutarea efectivă, și cum trebuie să te pregătești pentru fiecare în parte.
Dr. Mihaela Liliana Stroe este sociolog, speaker motivaţional, trainer şi specialist în comunicare nonverbală. A terminat un doctorat în psihologie socială (domeniul comunicării nonverbale) în cadrul Universitătii din Bucureşti unde a studiat persuasiunea prin artefacte în timpul interviului de angajare.
Susţine prezentări şi cursuri despre secretele comunicării nonverbale, fiind recunoscută ca expert român în profiling şi în folosirea tehnicilor FBI pentru detectarea minciunii în afaceri. A creat prima revistă românească online dedicată comunicării nonverbale numită Nonverbal Magazine.
Ea susţine modulul de pregătire psihologică pentru concursuri europene, prezintă posibilităţile de angajare în cadrul instituţiilor Uniunii Europene în cadrul mass-mediei naţionale şi la variate evenimente, este trainer în cadrul modului de pregătire pentru Centrul de Evaluare de la Bruxelles, oferă coaching şi pregătire individuală pentru interviul faţă în faţă cu comitetul de selecţie şi pentru întocmirea CV-ului şi motivaţiei. Din 2006 şi până în prezent a lucrat cu peste 1.000 de persoane care au aplicat pentru competiţiile europene.
Dacă nu ați reușit să vizionați emisiunea live, puteți urmări, mai jos, înregistrarea acesteia.