SIE face recrutări. Care sunt condițiile în care poți fi admis
Candidații eligibili vor participa, în București, la interviuri și diferite etape de evaluare (psihologică, profesională/ aptitudinală, medicală), de testare a cunoștințelor de cultură generală și a limbii străine cunoscute. Dat fiind specificul instituției, pentru candidații declarați admiși, încadrarea este condiționată de obținerea avizului pentru acces la informații clasificate.
Ce face un ofițer operativ
Serviciul de Informații Externe constituie cea mai avansată linie de apărare a securității naționale. Misiunea unui ofițer operativ este reprezentată de obținerea de informații secrete/ confidențiale din afara țării, care asigură baza de decizie a autorităților statului, contribuie la avertizarea timpurie asupra riscurilor și amenințărilor la adresa securității naționale și permit desfășurarea de operațiuni pentru apărarea și promovarea intereselor României.
„Ofițerii operativi sunt oameni inteligenți, educați, bine pregătiți, antrenați în Serviciul de Informații Externe să își croiască drum către persoanele, locurile și mediile în care se găsesc informații de interes pentru siguranța națională” potrivit informațiilor postate pe site-ul instituției.
Pentru domeniul operativ, candidaţii trebuie să fie absolvenţi de studii superioare de lungă durată sau de ciclul II Bologna, cu mediile anilor de studii şi a examenelor de licenţă/ disertaţie de minim 7,00; să cunoască o limbă străină de circulaţie internaţională la nivel minim B1 superior; să aibă maxim 35 ani.
Pentru posturile de specialişti în limbi străine, candidaţii trebuie să fie absolvenţi de studii superioare de profil minim ciclul I Bologna (cei care au absolvit doar studii de licenţă au obligaţia de a parcurge ulterior un program de master), cu mediile anilor de studii şi a examenelor de licenţă/ disertaţie de minim 7,00; să cunoască o limbă străină de circulaţie internaţională la nivel minim C1 şi una la nivel minim B2 superior- constituie un avantaj cunoaşterea limbilor rare. Limita de vârsta este 35 de ani.
Pentru posturile de specialişti IT candidaţii trebuie să fie absolvenţi de studii superioare de profil minim ciclul I Bologna (cei care au absolvit doar studii de licenţă au obligaţia de a parcurge ulterior un program de master), cu mediile anilor de studii şi a examenelor de licenţă/ disertaţie de minim 7,00- constituie un avantaj certificările recunoscute în plan internaţional şi stagiile de practică desfăşurate în companiile de profil, să aibă vârsta de maxim 35 de ani.
Detaliile ofertelor, cerinţelor pentru recrutare şi conţinutului dosarelor de candidatură sunt postate pe https://www.sie.ro/noutati_campanie2017.html.