Sfaturi pentru a obține jobul dorit. Puțină lume ține cont de aceste aspecte care pot face diferența
Cerere angajare. „Încercarea norocului” creează situații ce consumă timp și energie atât pentru candidați, cât și pentru recrutori. Oamenii de HR povestesc că primesc și CV-uri care nu arată legătura dintre jobul pentru care recrutează și experiența sau formarea candidatului. La interviu, întâlnesc și persoane care vor să fie manageri, deși sunt la începutul carierei, sau declară că singura lor motivație este câștigul material. Primul pas pentru a fi eficient în recrutare și pentru a avea șanse reale de a obține un job este să aplici la joburile care ți se potrivesc.
Cerere angajare. Suntem în era vitezei, acum aplicațiile pentru job se trimit prin e-mail, dar, sunt unii angajatori care, odată chemat la interviu, te pun să copletezi o cerere de angajare, chiar dacă ai trimis în prealabil CV-ul și scrisoarea de intenție. În acest mod angajatorul își construiește o bază de date cu persoanele verificate deja pentru anumite locuri de munca. Este important ca datele pe care tu le furnizezi să fie complete, corecte (fără erori) și exacte. Recrutorii pot folosi sisteme automate de scanare a cererilor de angajare, a CV-urilor sau vizualizează profilul cu atenție, în primul rând, la titlul joburilor, la numele companiilor. Au nevoie doar câteva secunde pentru a decide dacă aplicarea este potrivită postului, scrie Livecareer.com. Iată câteva sfaturi și sugestii despre cum să completezi cererea de angajare astfel încât să faci o impresie bună:
Indiferent că vei completa o cerere de angajare online sau fizic, asigură-te că vei avea toate informațiile de care ai nevoie gata înainte de a aplica pentru locul de muncă.
Examinează istoricul tău în funcție de locurile de muncă ocupate anterior. Vei avea nevoie de CV sau de o listă cu locurile de muncă ocupate în trecut, cu istoria educației tale. CV-ul prezentat ar trebui să se potrivească cu cerințele noului job, discrepanțele vor fi observate imediat.
Cerere angajare. Descarcă o cerere de angajare tip înainte de prezentarea la interviu. Exersează completarea acesteia. În acest mod vei fi pregătit cu toate informațiile, fără să mai stai pe gânduri atunci când va veni momentul completării acesteia.
Cere o pagină de aplicație. Dacă depui documente de angajare fizic poți cere un exemplu de cerere tip de angajare direct de la angajator pentru a o putea completa în avans, de acasă. Când mergi să duci cererea completată, asigură-te că mergi îmbrăcat ca pentru interviu. Poate îi vei înmâna cererea ta direct managerului și este importantă imaginea, să vadă că are de a face cu un profesionist.
Cerere angajare. Cereri de muncă online. În prezent majoritatea ompaniilor oferă posibilitatea aplicării online pentru diferite poziții de muncă. Există mai multe programe/aplicații care te obligă să scrii CV-ul în modul dorit de angajator, la finalizarea acestuia salvându-se într-o bază de date a angajatorului. Acest tip de aplicație ajută angajatorii să facă o selecție mai rapidă a CV-urilor, procesarea datelor realizându-se în funcție de câteva cuvinte cheie alese de către angajator.
Urmează înstrucțiunile. Când te lovești de astfel de cereri de angajare, indiferent că sunt online sau pe hârtie, trebuie să urmezi instrucțiunile de completare întocmai. Trebuie foarte mare atenție la detalii, la cursivitatea propozițiilor și la cerințele punctelor. Oferă date exacte, la subiect, nu te abate de la cerință.
Cerere angajare. Revizuirea cererii. Fie că vorbim de cerere de angajare, CV, scrisoare de intenție sau orice alt document, verifică punct cu punct claritatea, corectitudinea și coerența lucrurilor scrise. Un document redactat corect face din posibilul angajat un adevărat profesionist. De asemenea, asigură-te că ai completat toate punctele pentru că sunt unele companii care resping din prima cererile incomplete. O cercetare a Universității din Cambridge arată că suntem mult mai atenți ca prima și ultima literă dintr-un cuvânt să fie corecte. Astfel, sunt mai multe șanse ca greșelile de scriere să apară în interiorul unui cuvânt, creierul fiind cel care are tendința de a vedea ceea ce te aștepți să vezi, scrie Themuse.com/advice. O strategie eficientă pentru a observa greșelile este să schimbi modul de a citi și să începi de la sfârșitul mesajului spre început. Nu e ordinea naturală a lucrurilor, însă te vei concentra cu adevărat pentru a identifica micile erori.
Cerere angajare. Să te pregătești pentru un test. Unele companii vor să pună candidații în dificultate așa că îi testează „la fața loculuiˮ, pentru a vedea spontaneitatea și profesionalismul aplicantului. Astfel de companii care efectuează teste de pre-angajare (evaluări ale talentului) caută candidații care corespund tiparului și criteriilor de angajare. Se pot cere și analize medicale înainte de ocuparea unui loc de muncă.
Acestea fiind spuse, ești pregătit pentru viitorul interviu la noul job! Nu uita, încrederea în forțele proprii este cheia spre succes!