Peste 90 de companii vă așteaptă la ediția de toamnă a Angajatori de Top
Evenimentul Angajatori de Top a reunit în cadrul celor 15 ediții aproximativ 1.236 de companii participante. Cei mai mulți angajatori, respectiv 120, au participat în toamna anului 2008, perioada caracterizată de proiecte de recrutare de mare amploare, atât pentru poziții de management, de specialiști sau entry-level. Ultimii trei ani au fost caracterizați de o prezență relativ constantă din partea câtorva categorii de companii care s-au remarcat din perspectiva dimensiunii proiectelor de recrutare: IT&C, Outsourcing, centrele de servicii ale companiilor multinaționale deschise în România, dar și de o creștere a numărului companiilor care au dezvoltat programe de internship sau trainee dedicate juniorilor.
Topul domeniilor în care ai cele mai mari șanse „să pui mâna” pe un post
Companiile prezente în cadrul ediției din această toamnă Angajatori de Top își desfășoară activitatea în următoarele domenii de activitate:
1. IT&C (38%);
2. BPO (17%);
3. Servicii financiar-bancare (10%);
4. FMCG (10%);
5. Inginerie și Construcții (10%);
6. Recrutare (10%);
7. Retail (4%);
8. Consultanță (3%).
Dacă vrei să obții slujba mult visată, pregătește-te din timp pentru întâlnirea cu angajatorii!
Angajatori de Top este un eveniment care le permite vizitatorilor să interacționeze direct cu specialiștii și managerii din departamentele de resurse umane, dar și să aplice pentru o varietate mare de oportunități de carieră. Numărul și diversitatea joburilor în companii de top, dar și conținutul de calitate al workshop-urilor și conferințelor fac din Angajatori de Top unul dintre cele mai relevante proiecte de profil din piață. Evenimentul oferă oportunitatea de a înțelege piața forței de muncă și de a afla competențele pe care le caută angajatorii în acest moment. Chiar și pentru candidații care nu își caută activ un loc de muncă, participarea este o ocazie bună pentru a înțelege dinamica pieței.
Un astfel de eveniment îți permite să ai o conversație directă cu reprezentanții companiilor, o oportunitate pentru care trebuie să te pregătești cu atenție. Îți recomandăm să te documentezi în privința companiilor participante, să verifici site-ul evenimentului, să stabilești o listă cu cei pe care vrei să îi abordezi, să te documentezi cu privire la joburile pentru care firmele pe care le-ai vizat recrutează. Pregătește-te și pentru câteva întrebări: „În ce domeniu vrei să aplici și ce anume te recomandă pentru acest domeniu?”, „De ce ai ales acestă arie și mai specific compania noastră?” sunt sfaturile lui Adrian Stănescu, Project Manager, Angajatori de Top.
Cine vor fi cei mai „vânați” de către recrutori?
„Ne dorim ca la această ediție Angajatori de top să avem la fel de mulți participanți atât în stand, cât și la workshop, să cunoaștem oameni inteligenți și preocupați de carieră și de mediul de business din România. Planurile de viitor vor continua cu atragerea de candidați care vorbesc mai multe limbi străine, însă cu profile și skill-uri mai complexe în ceea ce privește experiența profesională. De asemenea, vom avea programe de internship și de graduates mult mai structurate și mai reprezentative ca număr de angajări. Urmăriți-ne în piață și conectați-vă cu HP Way Now !“ a declarat Anca Tapai, România Staffing Manager al HP.
Oana Calcan, Recruiting EMEA Stefanini spune despre acest târg de joburi că este cel mai important eveniment de acest gen care le oferă posibilitatea de a se întâlni cu candidați pregătiți pentru care vor avea aproximativ 40 de posturi disponibile din zona suportului tehnic, specialiști pe infrastructura IT, QA Engineers și dezvoltatori pe C#, PHP, Java, .Net, iOS. Posturile sunt dedicate candidaților în căutarea primului loc de muncă, dar și profilelor senioare.
Chiar îți poți găsi un loc de muncă la un astfel de eveniment?
Anca Ioniță (28 de ani) este în căutarea unui loc de muncă de luni bune și așteaptă cu nerăbdare Angajatori de Top, dar speră ca speranțele ei să nu fie spulberate. „De-a lungul anilor am avut mai mulți prieteni care au participat la astfel de târguri de carieră, în speranța că acolo își vor găsi locul de muncă mult visat sau măcar unul care să le asigure ziua de mâine. Pentru cei mai mulți dintre aceștia, acest lucru nu s-a întâmplat. Am făcut și eu o constatare că există și companii care vin la acest eveniment fără a avea locuri de muncă disponibile, doar pentru a-și păstra imaginea în piață ori pentru a avea o bază de date cu potențiali candidați care ar putea să reprezinte un interes pentru ei”, spune Anca.
Tânăra recunoaște că cei din jurul ei care și-au căutat joburi de specialiști și aveau un CV foarte bogat, dar și cunoștințe destul de rare – spre exemplu o prietenă vorbește rusa excelent, au fost chemați la interviu și angajați ulterior. Ceea ce o duce cu gândul că dacă ești expert în domeniul tău, pe o nișă destul de restrânsă, au șanse reale la un post scos la bătaie în cadrul acestor evenimente.
„Eu am reușit să mă angajez la o ediție trecută în cadrul unei companii de recuperare debite, deși nu aveam experiență. Ce-i drept nici postul nu era unul de top și dacă stai bine la capitolul comunicare este cam tot ce-ți trebuie ca să poți să-și faci bine treaba”, spune și Ionuț, un tânăr absolvent al Facultății de Istorie din cadrul Universității București.
Unde puteți să găsiți detalii despre companiile participante?
Lista completă a angajatorilor și detalii despre eveniment vor fi disponibile pe www.hipo.ro, la secțiunea Angajatori de Top. Accesul publicului va fi permis vineri, 25 octombrie și sâmbătă, 26 octombrie, în intervalul 10:00 – 17:00, la Sala Palatului din București.
Alături de ediția din București, va mai avea loc și o ediție a evenimentului la Iași, în perioada 8-9 noiembrie, Hotel Traian și o ediție națională virtuala, pe site-ul www.hipo.ro în perioada 11-15 noiembrie 2013.
Câteva dintre companiile care vor fi prezente la târgul de joburi de pe 25 și 26 octombrie sunt: JTI, ArcelorMittal, Dell, Oracle, Grup Renault România, BRD – Groupe Société Générale, Groupama Asigurări, ING Asigurări de Viață, BearingPoint, Mondelēz România, L’Oréal România, Raiffeisen Bank, Microsoft, Bitdefender, McDonald's România, Intel, Stefanini, Sparkware Technologies, ProCredit Bank, IBM, EY, Computer Generated Solutions, Cegeka, Endava, ABS Laundry Business Solutions, Microchip Technology, TeamNet International, Temenos, British American Tobacco, HP, Humangest Group, Xerox, Wipro și Phi Partners, Accenture, Honeywell, Optaros, P&G, Genpact, Microchip Technology, Luxoft.