Noul val din educație: Elevii care termină liceul nu mai merg la facultate
„Este un nou val acum în educație, în care elevii care termină liceul nu mai merg la facultate. Și trăim
într-un sistem în care ne pregătim copiii pentru facultate, în mod firesc. Am fost un pic reactivă la acest gând.
Până când am stat și am reflectat și, mi-am dat seama că de multe ori ne creștem copiii atât de deștepți, atât de siguri pe ei, încât pot să decidă pentru o perioadă să își urmeze visul și când simt că au nevoie să fie susținuți de școală, să se întoarcă să-și termine studiile, ajungând oameni de succes.
Nu cred că există o rețetă perfectă. Sfatul meu este ca ei să își urmeze inima și mintea și să contribuie pentru asta cu tot ce pot, fie că studiază, lucrează sau au experiențe diferite”, a precizat într-un interviu pentru Revista CARIERE, Simona Baciu, președinte Transylvania College.
Citeşte şi: Educația în România – o analiză SWOT și posibile soluții
Ea s-a pregătit să devină inginer constructor, a fost profesor în sistemul de stat înainte și după Revoluție și a reușit să ridice o școală internațională privată, care a supraviețuit sistemului timp de 23 de ani. (Interviul integral cu Simona Baciu îl puteți citi săptămâna viitoare).
Mai multe personalități cunoscute au reușit în viață renunțând la şcoală pentru a porni o afacere. E arhicunoscut exemplul lui Bill Gates, fondatorul Microsoft, care a fost admis la Harvard în toamna anului 1973, dar a renunțat doi ani mai târziu la studii ca să se ocupe exclusiv de compania Microsoft, care avea să îi aducă miliarde de dolari.
Citeşte şi: 5 întreprinzători care au reușit în afaceri încă din facultate
Chiar dacă nu au popularitatea lui Bill Gates, avem exemple suficiente și printre antreprenorii români. Iulian Stanciu este milionarul care a renunţat la studii și a decis să învețe pe cont propriu cum se face business.
Într-un interviu acordat Revistei CARIERE, Iulian Stanciu mărturisea că a ajuns la facultate mai mult pentru că „aşa trebuie”, nu pentru că și-ar fi dorit. Iar în facultate în anul patru a început prima afacere, cu vânzarea de calculatoare, dintr-un apartament de pe Magheru. Şi de-atunci nu a mai dat pe la şcoală, pentru că nu a mai avut timp.