De la anunțarea Brexit-ului, Regatul Unit nu mai atrage atât de mulți tineri la studii
Potrivit statisticilor realizate din cadrul programelor de consiliere, destinațiile de studiu favorite ale românilor sunt Marea Britanie (73%), Danemarca (19%), Olanda și Belgia (8%). Circa 8.000 de studenți români învață acum la universități din Marea Britanie.
Totuși, de la anunțarea Brexit-ului, riscul unor taxe de școlarizare ridicate i-a determinat pe tineri să-și îndrepte atenția către alte universități.
În acest context, Irlanda fură lumina reflectoarelor și a înregistrat în 2017 o creștere de 17% a cererilor din țările europene. Regatului Unit a înregistrat o creștere de 278 de candidați, la 1902 candidați, comparativ cu 1624 în 2016.
Pentru a merge la studii în Irlanda, studenții europeni vor trebui să respecte cerințele universităților cu privire la nivelul de limba engleză (nivelul minim C1). Testul de nivel în limba engleză este, prin urmare, obligatoriu ca dovadă incontestabilă a nivelului de limba engleză necesar pentru admitere. Elevii trebuie să prezinte certificatul lor în fișierele de admitere disponibile prin portalul Office of Applications Office (CAO). „Diploma Cambridge English C1 Advanced este un adevărat pașaport administrativ. Este, de asemenea, garanția de a profita la maximum de studiile lor, cu o stăpânire excelentă a limbii engleze, prin urmare, o înțelegere perfectă a conținutului cursului, » a declarat Cecile Loyer, manager de comunicare al Cambridge English în Europa.
Studenții români sunt foarte apreciați de reprezentanții marilor universități internaționale, fapt recunoscut de peste 97% dintre expozanții Romanian Internațional University Fair (RIUF). Cei mai mulți studenți români sunt interesați de domenii precum: business și economie (35%), IT & computer science (24 %), inginerie și tehnologie (23 %), medicină (21 %),etc.