Cum arată viitorul training-ului de personal
Platformele inovative bazate pe aplicaţii de realitate virtuală reprezintă viitorul în domeniul siguranţei şi protecţiei personalului din infrastructurile critice, dar şi în educaţie.
Folosirea în educaţie, în special în ştiinţele exacte, a soluţiilor 3D cu imersie a fost validată ştiinţific, însă din cauza costurilor foarte mari, aceste platforme inovatoare sunt foarte puţin folosite în România. La Cluj, de exemplu, profesorul Daniel David a realizat platforma Matrix – o platformă avansată de cercetare în roboterapie şi psihoterapie prin realitate virtuală, singura infrastructură academică de cercetare din România indexată în Mapping of the European Research Infrastructure Landscape.
Însă în domeniul training-ului de personal, în mod particular în domeniul siguranţei şi protecţiei personalului din infrastructurile critice, folosirea inovativă a realităţii virtuale presupune costuri semnificativ mai mici pentru companii decât training-urile convenţionale. Acestea din urmă sunt semnificativ mai scumpe decât soluţiile 3D cu imersie, pentru că implică – printre altele – sistarea producţiei pe perioada derulării instruirii personalului.
Citeşte mai mult pe ECONOMICA.NET