98% dintre candidaţii refuzaţi la un interviu de angajare ar vrea să ştie de ce au fost respinşi
Dacă până nu demult candidaţii aflau doar dacă erau acceptaţi în urma unui interviu, iată că în ultima vreme angajatorii au început să ofere şi răspunsurile negative, nu doar pe cele pozitive.
"9 din 10 candidați nu primeau niciun fel de răspuns din partea companiilor la care au participat la un interviu. În ultimii câțiva ani însă, a existat o îmbunătățire în ceea ce priveşte feedbackul din partea angajatorului, fie el negativ sau pozitiv.
Aproape 73% dintre participanții la sondaj au răspuns afirmativ când au fost întrebați dacă în ultima vreme li s-a comunicat un refuz în privința angajării după un interviu susținut", potrivit sondajului realizat pe platforma UndeLucram.ro, la care au participat 750 de persoane, informează Agerpres.
Totuşi, de cele mai multe ori, acest feedback nu e însoţit şi de motivele pentru care persoana respectivă a fost respinsă.
"Deși li se comunică refuzurile de angajare, nu li se transmit și motivele acestor refuzuri. 98% dintre respondenți au spus că și-ar dori să știe motivul refuzului, pentru a îmbunătăți acele aspecte care, la interviurile viitoare, le-ar asigura o poziție mai bună în fața angajatorului", se mai menționează în analiză.
În ceea ce privește modalitatea de comunicare post-interviu cu angajatorul, contrar tendinței la nivel mondial, românii încă preferă să li se comunice verbal, prin telefon informațiile necesare sau rezultatele. Doar 54% au optat pentru modalitățile de comunicare moderne ca mesageria instant sau emailul, potrivit sondajului citat.