WWW.ACADEMIADEAFACERI.RO – cursuri online pentru toata lumea
Care este targetul acestor cursuri?
Sistemul a fost conceput sa raspunda nevoilor de perfectionare continua si dezvoltare profesionala a tuturor persoanelor, indiferent de domeniul in care activeaza.
Care este modalitatea de admitere?
Candidatii inscrisi la bursa de studii Business Europe ‘2005, care ofera un program de pregatire in Management and Business Administration, sunt evaluati de catre Comisia de Admitere. Aceasta apreciaza, in functie de motivatia personala, obiectivele privind cursurile oferite si obiectivele profesionale pe termen mediu, daca potentialului cursant ii va folosi aceasta bursa in activitatea pe care o desfasoara sau intentioneaza sa o desfasoare. La cursurile individuale se poate inscrie oricine doreste, fara a mai fi nevoie de nici o evaluare.
Cat costa aceste cursuri?
In aceasta faza, cursurile oferite de AcademiadeAfaceri.ro sunt gratuite, cursantii trebuind sa achite doar o taxa modica de inscriere de 180.000 de lei, care reprezinta costurile de administrare a contului si onorariul autorului de curs, respectiv, asistentului care sustine seminariile. Dupa primele 6 luni de activitate, accesul la curs se va face doar dupa plata contravalorii acestuia, care este cuprinsa intre 2 si 3 milioane de lei.
Care este numarul maxim de cursanti?
Sistemul de e-learning este conceput sa ofere cursuri unui numar nelimitat de cursanti, indiferent de gradul de solicitare existent la un moment dat.
Cum se desfasoara cursurile si care este modalitatea de evaluare?
Procedura de acumulare a cunostintelor este foarte simpla si inovativa. Exista patru tipuri principale de activitati: cursul online, seminarul online, tema finala sau proiectul online si testarea. La inscriere, cursantul trebuie sa opteze pentru frecventa saptamanala (una, doua sau trei lectii pe saptamana), in functie de timpul sau liber. In prima saptamana, cursantul are acces la una, doua sau trei lectii, in functie de optiunea sa initiala, iar in saptamanile urmatoare va putea accesa urmatoarele lectii, avand acces in acelasi timp si la lectiile din saptamanile care au trecut. La seminariile online se discuta liber pe marginea unui subiect din lectie, se rezolva aplicatii practice si sunt prezentate variante de intrebari pentru testul final. La ultima lectie este prezentata si tema finala care trebuie realizata, oferindu-se si cateva exemple. Dupa ce a fost trimisa tema finala, urmeaza testul final, care contine 20 de intrebari simple tip grila, la care se poate raspunde in decursul unei ore. Dupa ce a sustinut testul, cursantul se poate uita imediat in catalog (din meniul propriu de administrare), pentru a vedea care este media de absolvire. Punctajul maxim acordat este 100, iar la final acesta va fi impartit la 10 si va rezulta media de absolvire.
Trebuie totusi sa fie retinut faptul ca evaluarea se face in mod continuu, inca de la primul seminar. Pentru activitatea la seminarii, cursantul primeste maxim 20 de puncte, fiecare seminar avand alocat un numar de puncte, in functie de importanta lectiei. Urmatoarele 40 de puncte pot fi primite la tema finala, iar ultimele 40 de puncte, la testul online. Punctajul obtinut se imparte la 10 si obtinem media de absolvire.
Testul final contine 20 de intrebari grila cu o singura varianta de raspuns, pentru fiecare intrebare fiind alocate doua puncte, iar timpul maxim de lucru este de o ora. In cazul in care cursantul nu este multumit de rezultatele obtinute, poate cere Centrului de Asistenta reevaluarea, existand astfel posiblitatea sa retrimita tema finala si sa mai sustina inca o data testul final.
Cum intra cursantii in posesia cursurilor?
Suportul de curs este accesat direct din contul de utilizator creat pentru fiecare cursant in parte si poate fi printat sau salvat pentru viitoare consultari.
Cand se desfasoara seminariile? Exista o ora fixa la care studentii trebuie sa intre pe internet pentru a participa la cursuri?
Academia Britanica de Afaceri si Comunicare ofera posibilitatea cursantilor sa acceseze seminarul atasat unei lectii de oriunde si la orice ora doresc, timp de o saptamana. Miercurea are loc o prima interventie a asistentului de curs, iar vineri acesta trage concluziile asupra subiectelor discutate sau aplicatiilor practice. Chiar si in cazul in care cursantul acceseaza seminarul sambata, interventia sa tot va fi notata, dar nu va mai beneficia de suportul asistentului de curs.
Cat dureaza aceste cursuri?
Avand in vedere ca fiecare cursant isi stabileste propriul program de invatare, putand opta pentru una, doua sau chiar trei lectii pe saptamana, putem spune ca lectiile dureaza 8, 5, respectiv 4 saptamani. Fiecare curs are sase sau sapte lectii, iar ultima saptamana este dedicata testarii online.
Absolventii obtin o diploma, un certificat?
Absolventii obtin la final un certificat de absolvire – ce va fi trimis prin posta la adresa cursantului -, care atesta ca un cursant a urmat si a absolvit respectivul curs, participand activ la aplicatiile practice si proiectele online. Cursantii care obtin o medie de absolvire de peste 9,50 vor primi un certificat special, care poarta mentiunea "Magna cum Laude", ce se acorda numai cursantilor cu cele mai bune rezultate si reprezinta "votul" nostru de incredere asupra nivelului de pregatire a cursantului.
In fiecare certificat de absolvire sunt inscrise atat aptitudinile pe care le-a capatat cursantul in urma absolvirii cursului, cat si activitatile la care a participat, iar toate aceastea reprezinta un atu pentru absolvent, atunci cand se prezinta la un interviu, deoarece diploma constituie astfel si o referinta de incredere.