Prioritate pentru sănătate: Asociația MAME a lansat Harta Interactivă a Serviciilor Medicale Oncologice
Are o incredibilă putere de luptă. Și nu doar că s-a vindecat pe sine, dar s-a apucat să îi ajute și pe alții să lupte cu crunta boală, mai exact, pe copii, cele mai mici victime ale cancerului. Prin Asociația MAME, pe care a fondat-o pentru ei, ajută familiile să identifice spitalele și centrele de tratament potrivite, să completeze formulare, să strângă bani pentru plata costurilor uriașe, le oferă consiliere psihologică și recuperare într-un centru special creat la București, iar acum se implică și într-un program anti-bullying centrat pe copiii aflați în tratament. Da, copiii bolnavi de cancer pot fi agresați și de propriii colegi de școală…
Am pomenit de identificarea centrelor de tratament. Este adevărat: nu știi încotro să te îndrepți, cine sunt specialiștii în anumite tipuri de cancer, e greu să identifici spitalul potrivit în care să te poți vindeca. La Asociația MAME, sute de oameni au apelat chiar și pentru aceste informații de-a lungul anilor.. Și drept este că nu prea ai unde să le găsești. Așa că astăzi, Maria Culescu face un pas și în această direcție, lansând Harta Interactivă a Serviciilor Medicale Oncologice.
Harta Interactivă a Serviciilor Medicale Oncologice
Asociația M.A.M.E. și Fundația Vodafone România au lansat, în premieră în România, Harta Interactivă a Serviciilor Medicale Oncologice. Ea conține informații despre 200 de centre oncologice de stat și private din 20 de țări din Europa, America și Asia.
Prima hartă interactivă a serviciilor medicale de stat și private, din țară și străinătate, care facilitează accesul utilizatorilor la informații privind spitale, clinici, centre și alte organizații dedicate acestei grave patologii, a fost dezvoltată în cadrul proiectului „Prioritate pentru Sănătate”, lansat în ianuarie 2015 și finanțat de Fundația Vodafone cu suma de 53.690 de euro. Harta este disponibilă pe site-ul asociației: www.asociatiamame.com/harta.
„Am conceput acest instrument pornind de la nevoia pacienților cu care am intrat în contact de-a lungul timpului și care ne-au solicitat sprijinul privind identificarea și contactarea clinicilor și spitalelor din țară și din străinătate în care se tratează afecțiunile oncologice. Din punctul meu de vedere, al unui fost bolnav de cancer, pot spune că o astfel de hartă, care oferă informare și îndrumare în timp util, este extrem de importantă: orice amânare a investigațiilor sau a tratamentelor se reflectă asupra succesului terapeutic în cazul pacientului oncologic”, explică Maria Culescu, președintele fondator al Asociației M.A.M.E.
„Suntem mândri să fim alături de Asociația M.A.M.E. și să susținem lansarea primei hărți interactive din România care oferă accesul la informații actualizate și verificate despre clinici, medici și tratamente dedicate patologiei oncologice. Harta este un instrument practic extrem de util, care ajută în mod real beneficiarii și care se bazează pe experiența celor de la Asociația M.A.M.E. și pe dorința lor de a veni în sprijinul celor ce au nevoie de ajutor. Proiectul Prioritate pentru Sănătate se aliniază uneia din direcțiile noastre strategice, și anume asigurarea accesului la servicii medicale specializate”, spune și Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.
Harta include informații despre peste 200 de clinici și spitale din 20 de țări din Europa, America și Asia. Clinicile și spitalele sunt grupate în patru categorii: oncologie, hematologie, radioterapie și transplant medular, oferind pacientului acces la informații relevante și specifice problemei întâmpinate: date de contact ale spitalelor, clinicilor, secțiilor și ale medicilor specialiști, opțiuni de cazare, transport și alte detalii utile. Datele sunt actualizate permanent de specialiști oncologi, colaboratori ai proiectului.
De asemenea, aplicația le permite vizitatorilor să adauge noile centre medicale, acestea fiind vizibile pe hartă numai după validarea administratorului. Pacienții care s-au tratat la o clinică sau la un spital de care au fost foarte mulțumiți sunt invitați să împărtășească din experiența lor și altor persoane. Clinicile și spitalele pot fi localizate și vizualizate de către utilizator la nivel stradal, prin intermediul opțiunii Street View, care afișează imagini la 360 de grade.
Colaborarea dintre Fundația Vodafone România și Asociația M.A.M.E. a început în anul 2013, prin includerea Mariei Culescu în programul „Voluntar de Profesie” și continuă până în prezent prin susținerea financiară a proiectului „Fondul de Rezervă pentru Viață pentru Adulți”. Prin intermediul acestuia, Asociația M.A.M.E. a fost desemnată de ARC România și rețelele mobile să gestioneze alocarea de numere scurte SMS pentru cazuri individuale de adulți cu boli grave care au nevoie de intervenții medicale sau tratamente ce nu pot fi efectuate în România.
Asociația M.A.M.E. (Maternitate, Advocacy, Medicină, Educație) este o organizație non-profit fondată de Maria Culescu, fost bolnav de cancer, care a sprijinit de-a lungul celor șase ani de activitate peste 400 de cazuri de copii și tineri diagnosticați cu cancer și alte boli grave. Detalii referitoare la activitatea derulată de Asociația M.A.M.E. și rezultatele obținute sunt disponibile pe site-ul organizației sau pe pagina de Facebook AsociațiaMAME.