Prințesa Marina Sturdza – un reper în caritatea românească
Implicarea și responsabilitatea socială i-au marcat întreaga carieră, fiind un exemplu de senioritate tot mai greu de găsit. A fost vice-preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Britanice şi este recunoscută pe plan internaţional ca având o remarcabilă activitate în domeniul responsabilităţii sociale, în calitate de consultant în activităţi precum fund raising, evenimente caritabile, programe şi campanii de conştientizare în sfera responsabilităţii civice. Vocația caritabilă și-a descoperit-o la UNICEF, apoi a exersat-o după 1990, odată cu venirea în România.
Pentru profesionalismul şi excelenţa în aceste domenii a primit recunoaşterea internaţională în 2005, o dată cu câştigarea premiului European Women of Achievement Humanitarian Award (Premiul pentru remarcabile reuşite umanitare ale femeilor din Europa). A fost apoi desemnată „Femeia anului 2008” de către revista Avantaje, pentru Implicare și responsabilitate socială.
Este preşedintele onorific a numeroase asociaţii caritabile internaţionale şi naţionale – „Hope and Homes for Children” (care activează în 14 ţări), Hospice Casa Speranţei – deja cunoscutul sistem de îngrijire paliativă pentru pacienţi cu boli în stadii terminale -, „Medical Support in Romania” – organizaţie caritabilă cu baza în Marea Britanie, care furnizează echipament medical, expertiză profesională şi fonduri pentru diverse instituţii medicale din România. Este membru în conducerea Fundaţiei „Pro Patrimonio”, instituţie autohtonă care promovează şi protejează patrimoniul cultural şi natural al României, preşedinte onorific al Centrului de zi „Sfântul Dumitru”, Marina Sturdza a fost ambasador al Fundației FARA, (the Romanian Children’s Fund) şi al Fundaţiei „Generation Europe”, România.
Și-a împărțit eficient timpul în multele ţări în care îşi desfăşura activitatea, fără să uite de rădăcinile româneşti şi de valorile ţării sale de origine, pe care le-a promovat şi le-a cultivat oriunde s-ar fi aflat, în sprijinul cauzelor sociale în care a crezut până la capăt.