Bucătăria Hoinară se întoarce
Foto : Atelier de fierar
Răzvan Voiculescu, fotograful care a bătut țara-n lung și-n lat căutând atât peisaje de vis cât și rețete străvechi și oameni autentici, lansează astăzi un nou album, care, de-a lungul a mai bine de 360 de pagini, aduce împreună gastronomia și călătoria, într-o adevărată „campanie” de cucerire a simțurilor.
”Bucătăria hoinară se întoarce”, astfel, după 8 ani de la primul album, printr-un eveniment în cadrul căruia vor fi proiectate și scurtmetrajele documentare realizate în cei doi ani de perindări. Scurtmetrajele sunt produse de Răzvan Sima, Șerban Georgescu și Răzvan Voiculescu.
Poveștile din album vorbesc despre „oamenii locului” în bucătăriile lor suspendate-n timp, pregătind feluri de mâncare așa cum știu ei să facă din străbuni: raci oltenești, plăcintă de Runcu Salvei, malasolca, pâine la țest, găină de nuntă împănată, vargabéles sau levișe cu tormaci.
Mircea Groza la Porolissum
”Vei simți, de asemenea, aroma unor momente și te vei cufunda în aventura de a găti <acolo unde nimeni nu a mai gătit vreodată>. Pentru că Răzvan Voiculescu a fost însoțit când și când în peregrinările sale de bucătari, 16 în total, care au gătit în plină natură, în locuri foarte puțin știute, <cucerindu-le> prin aprinderea focului, inspirați de ineditul situației”, se precizează în comunicatul de prezentare a evenimentului organizat astăzi la Hotel Marriott.
”Bucătăria Hoinară se întoarce” nu propune rețete, ci mai degrabă întâlniri. Între oameni, locuri, ingrediente – fiecare cu povestea și aroma sa.
„Și poate cel mai important, vei primi, la fiecare pas din album inspirația de a te rătăci. De a te lăsă în voia drumului – cu hărți, dar fără sistem de navigare, căutând nu să ajungi, ci mai degrabă să deviezi și astfel să devii. Puțin mai liber și mai senin” spune fotograful Răzvan Voiculescu.