Trucuri simple prin care să îți menții motivarea
Înțelege-ți valorile!
Dacă nu îți înțelegi valorile personale, nu ai cum să te cunoști pe tine. Valorile îți ghidează acțiunile, te definesc ca persoană și pot fi extrem, dar extrem de motivante.
Imaginează-ți că iubești libertatea. Că asta te definește. Prin urmare, pentru a ajunge la statutul de om independent, liber, trebuie să te trezești mai devreme, să pleci mai târziu acasă, să muncești pe brânci.
Imaginează-ți că e iarnă. Frig. Te-ai trezit cu noaptea în cap și ai vrea să te întorci în așternuturile calde. Te gândești că nu vrei să ieși în frig, să mergi la job. Nimic mai GREȘIT! Ar trebui să te gândești cât de bine ar fi ca în acel moment să pleci la lucru, locuind în locuri mai calde. O astfel de gândire îți va aduce motivarea necesară de a pleca la treabă și a produce bani pentru ca mai târziu să îți poți lua tălpășița spre alte tărâmuri.
Vizualizare
Este științific dovedit că, dacă te gândești la țelurile pe care le ai și le vizualizezi te va ajuta să treci mai ușor peste momentele proaste. Te ajută să le și anticipezi. Sau, după cum spunea Jack Youngblood, „Vizualizez ce am de făcut înainte de a mă apuca de treabă. Este un workshop al minții”.
Menține nivelul de zahăr ridicat
Creierul tău are nevoie de două lucruri pentru a da energie: oxygen și glucoză. Aceasta scade de-a lungul zilei și te simți tot mai ineficient, lipsit de chef și de energie. Din fericire, poți anula acest efect cu o băutură energizantă sau mâncând o prăjitură. Din păcate, efectul nu durează prea mult.
Pentru un efect de durată și pentru a fi și mai eficient, poți să te obișnuiești să mănânci alimente cu puțin zahăr spre deloc. Corpul tău va metaboliza mâncarea în glucoză, cea necesară, la o rată mult mai mică, livrând-o constant către creier. Astfel, vei evita boost-urile urmate de scăderile de energie resimțite când mânânci ceva dulce pentru o energizare rapidă.
Fă pauze regulate
În medie, creierul tău poate sta concentrat pe muncă între 90 și 120 de minute înainte de a își pierde motivația. Studiile spun că la fiecare 90 de minute, o pauză de 10 sau 15 este fix ce trebuie. Dacă părăsești și biroul, cu atât mai bine, te încarci cu și mai multă energie și…motivare. Iar lucrurile vor fi făcute, categoric, la standarde mai înalte.
Dormi
Te bucuri că ești mai productiv dimineața și te trezești după 5-6 ore de somn. Dar este greșit. Creierul are nevoie de timp pentru a se reenergiza. Fără acest lucru, își va pierde motivarea și abilitatea de a te ține focusat pe muncă. Sau, cum spunea Dalai Lama, „Somnul este cea mai bună meditație”.
Tu ai vreun truc care te ajută să fii mai motivat?