Silicon Valley de Romania, viitorul la care visează tinerii din IT
Deși în domeniul start-up-urilor nu suntem încă la un nivel de maturitate pe care ni l-am dori, avem şanse să ne afirmăm tot mai mult.
„Dacă la nivel de creiere nu ducem lipsă, investitorii îi putem număra, în schimb pe degetele de la o mână. Şi aici vorbesc de investitorii serioşi, pentru că în rest sunt destui doritori de investiţie dar care nu ştiu nimic despre industrie ”, spune tânărul antreprenor.
O astfel de gândire limitată nu numai că le strică imaginea de investitori, dar riscă să şi piardă afacerea din mână, crede Antonio.
Şi deşi avem tot mai multe start-up-uri în acest domeniu, i-ar plăcea să creadă că la un moment dat ar putea să existe şi în România un mic Silicon Valley.
„Silicon Valley are deja câteva decenii ani de maturitate. Şi de când a aparut internetul totul a luat amploare. La noi ar fi posibil. Încă nu am fost la Cluj dar ştiu că acolo sunt foarte mulţi tineri valoroşi şi s-ar putea forma ceva de genul, dar va mai dura cel puţin 10 ani”, spune tânărul.
Fă greşeli fără teama de eşec
Antonio crede că este foarte bine să faci greşeli într-un business şi trebuie să înveţi din ele. „Este mai bine să greşeşti acum, decât mai târziu”.
Chiar dacă a pornit mai multe start-up-uri este constient că acest lucru nu este pentru oricine. „Este bine şi să fii angajat ca programator, să ai un job plătit cu 2.000 de euro pe lună, pentru că într-un start-up poate apărea oricând riscul să te îngroape o greşeală. Într-un start-up vor fi, inevitabil, mai multe momente bune decât rele”, spune el.
În cazul lui, deşi a avut momente de cumpănă, a avut şi unele de satisfacţie, iar unul dintre acestea a fost atunci când aplicaţia a atins prima mie de utilizatori.