Klaus Iohannis, pe scena Hope Concert 2015
„O societate în care oamenilor nu le pasă unii de alţii îşi pierde direcţia. Iar o societate care îşi neglijează copiii nu are viitor”, a subliniat Klaus Iohannis în cadrul discursului pe care l-a ținut pe scena Ateneului Român.
Emoția și speranța au cuprins întreaga sală a Ateneului, unde peste 700 de oameni au vibrat la unison pe acorduri de Brahms, Chopin, Piazolla, Villa-Lobos, Albinoni sau Tiberian și Dan Dediu.
Citește și Hope Concert 2015, spectacol dedicat copiilor aflați în pericol de abandon
Pe scenă au urcat artiști renumiți, care și-au pus tot talentul în slujba unei cauze nobile: speranță și o casă și o familie pentru fiecare copil. Violoncelistul Marin Cazacu, pianistul Andrei Licareț, Ansamblul Violoncellissimo, duo-ul de jazz Mircea Tiberian și Nadia Trohin, percuționistul Zoli Toth și actrița Ana Pepine, alături de soprana Irina Iordăchescu au creat momente artistice emoționante, mare parte din ele prezentate pentru prima dată în cadrul unei gale. Renumita echipă de graffiti Sweet Damage Crew a realizat un performance live de street art, care a fost transmis în direct pe ecranul sălii Ateneului Român.
Concertul a fost prezentat de binecunoscuta jurnalistă Amalia Enache, ambasador al Hope and Homes for Children. La eveniment au participat vedete de televiziune, muzicieni și personalități precum: Prințesa Marina Sturdza – Președinte de Onoare și Alexandru Tomescu – Ambasador al HHC, Andreea Răducan, Helmuth Duckadam, Dana Săvuică, Magda Palimariu, Corina Caragea, Alexandra Ungureanu, Florentina Opriș, Gianina Corondan, Thea Haimovitz și mulți alții.
Citește și Hope Concert în beneficiul copiilor aflați în pericol de abandon
„Instituționalizarea copilului distruge vieți. Le neagă dreptul la iubire și la familie. E o violare a drepturilor copilului. E o cale profund greșită și o problemă globală. Abuzivă, traumatizantă, instituționalizarea copilului e o foarte proastă investiție a banilor contribuabililor, a fiecăruia dintre noi. Eradicarea instituționalizării ca formă de ‘protecție' a copilului e posibilă în orizontul vieții noastre. Hope and Homes for Children e un vârf de lance în confruntarea directă a acestei nedreptăți crunte la care suntem, încă, martori. Până la finalul anului 2022, misiunea noastră e ca nici un copil sub șase ani să nu mai fie instituționalizat, în Europa Centrală și de Sud, iar toate țările din regiune să își asume programatic protecția copilului în medii familiale, ca principiu esențial în protecția copilului”, a subliniat Ștefan Dărăbuș, Director pentru Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children.
„Un eveniment cu suflet pentru suflete. Am fost impresionați de dăruirea celor prezenți, atât pe scenă cât și în public, pentru o cauză nobilă. Ne-a încântat să constatăm că repertoriile propuse, îmbinarea stilurilor și a instrumentelor, au făcut să vibreze aseară Ateneul Român”, a spus și violoncelistul Marin Cazacu, coordonatorul Ansamblului Violoncellissimo.
Citește și Hope and Homes for Children România organizează primul său bal de caritate
„A fost o seară foarte reușită din punct de vedere artistic și trebuie să adresez felicitări organizatorilor – Quartz Media Production. Cred că oamenii din sală au arătat că apreciază și sunt alături de eforturile pe care Hope and Homes for Children le face în România. Mă bucur că am fost a treia oară alături de marea familie a Hope and Homes for Children și că pot ajuta la expunerea ideilor, proiectelor și realizărilor lor extraordinare”, potrivit pianistului Andrei Licareț.
Ștefan Dărăbuș și Principesa Marina Sturdza, președinte onorific al HHC România, au înmânat președintelui BRD Groupe Société Générale, Philippe Lhotte, distincția pentru „Responsabilitate Socială Corporativă”, marcând astfel recunoașterea parteneriatului strategic care permite fundației să continue dezvoltarea programelor de educație și integrare socială pentru copiii și familiile vulnerabile.
Citește și ONG-ul care salvează copiii de la abandon
„Mulțumesc pentru acest premiu de responsabilitate socială acordat BRD, însă cei care merită recunoașterea sunt oamenii Fundației Hope and Homes for Children România. Le mulțumesc și angajaților BRD care se implică și donează lună de lună pentru acest program. Donațiile lor sunt dublate de bancă și astfel obținem un impact mai puternic. Felicit echipa HHC, care a obținut în această seară o susținere extrem de importantă din partea Presedinției României. Și noi credem în aceeași măsură că este important ca toți copiii să beneficieze de căldura unei familii, de un trai decent și de educație”, a spus, în discursul său de mulțumire, Philippe Lhotte, Președinte – Director General BRD.
Distincția anului pentru inițiativă civică a fost acordată lui Radu Negulescu și echipei XChallenge Kilimanjaro, care au excaladat vârful Uhuru pentru a strânge 25.000 de euro astfel încât familia Bordei, aflată în programul HHC România de prevenire a abandonului, să își poată lua o casă.
Revista CARIERE a fost unul dintre partenerii media ai Hope Concert 2015.