FOTO Ei sunt oamenii care ne inspiră – Gala premiilor Cariere 2015
Ca la orice gală, momentele acordării premiilor s-au împletit armonios cu cele artistice. Și ce putea fi mai potrivit pentru deschiderea galei decât un recital susţinut de artiştii de la Accord Vibes, un trio de jazz, reunind trei instrumente cu o sonoritate de excepţie: vibrafonul, acordeonul, completate de susţinerea contrabasului.
Odată cu anunţul primei categorii – MANAGEMENT-NOUA GENERAŢIE – şi a primului premiat, emoţiile au crescut. Câştigătorul a fost Paul Friciu, Vice President Production Eastern Europe – Gameloft. În anul 2000, când s-au pus bazele Gameloft, meseria de game designer nici nu exista în România. Firma pe care o conduce Paul Friciu a făcut, între timp, din ţara noastră un reper important pe harta creării jocurilor video. „Mă bucur că industria jocurilor pe calculator este recunoscută cumva la nivel naţional, prin acest premiu”, spune Paul Friciu, vizibil mișcat. „Cu siguranţă sunt mulţi oameni în firmă care merită acest premiu.” Au mai fost evidențiați, la această categorie, managerii Daniel Popa, Country Manager – Reynaers Aluminium România, Christian Dan Indreica, Managing Director – Dunapack Rambox, Florin Sabou, Managing Director – Bielomatik Cluj, Dan Grigore, Manager General, Rege Automotive Braşov. Premiul pentru management este dedicat celor care au grijă ca viziunea unei companii să devină realitate, oamenilor care, pe lângă cifra de afaceri şi profit, urmăresc să îşi dezvolte cele mai performante şi agile echipe.
GALERIE FOTO GALA PREMIILOR CARIERE 2015
La categoria PROFESII LIBERALE câştigător este Dan Mitrea, de profesie neurolog, cel care a pus bazele primei clinici de second opinion din România, Intermedicas. Dan Mitrea este la a treia generaţie de medici din familie şi a refuzat zecile de oferte de a lucra în străinătate.
„E primul premiu pe care-l câştig. Acest premiu înseamnă aprecierea muncii şi a entuziasmului şi o încurajare pentru a dezvolta pe mai departe ceea ce am început.” Ceilalți nominalizați au fost actorul George Constantinescu, psihologul Adrian Gemănaru, jurnalistul Paul Radu și arhitectul Adrian Pop.
Premiul LIDERUL NOII GENERAȚII a fost, poate, cel mai aşteptat în sală. Nominalizaţii au fost Sebastian Burduja, preşedinte şi cofondator al fundaţiei C.A.E.S.A.R., Liana Buzea, fondator „Plantăm fapte bune în România” şi preşedinte EcoAssist, Eliza Chirilă, „Delegat de Tineret al României” la Naţiunile Unite în perioada 2013-2014, Andrei Roşu, Management & Strategy Consultant – UniCredit Leasing Corporation IFN S.A şi Radu Tătucu, GRASP – Global Romanian Society for Young Professionals. Trofeul CARIERE a ajuns la Liana Buzea, cea care ne-a rugat ca anul viitor să-i premiem pe toţi nominalizaţii.
„La nivel personal mă bucur pentru recunoaşterea unei munci de 13 ani. Însă la nivel colectiv aş dori să lansez o perspectivă mai puţin obişnuită: la categoria proiectelor sociale să-i premiem şi să-i sărbătorim pe toţi nominalizaţii. Fiindcă leadershipul social este unul de coeziune. Doar împreună putem schimba societatea. Şi cu mai mulţi oameni decât cei prezenţi. În plus, este o iluzie că avem lideri sociali. Oamenii se implică în proiectele sociale pentru că îşi doresc lucrul acesta. Nu îi convinge nimeni, cineva doar le oferă cadrul în care să acţioneze.” Premiul a fost înmânat de Luiza Banyai, HR Development Manager, ENEL.
Poate că pentru noi, românii, a-ţi iubi patria este cât se poate de firesc. Dar să fii străin şi să îţi bată inima româneşte este cu adevărat un lucru care merită apreciat. Iar la categoria „EXPAȚI CARE SIMT ROMÂNEȘTE” a urcat pe scenă pentru a-şi ridica trofeul Jean-Baptiste Dernoncourt, director general Carrefour România, vădit impresionat de votul cititorilor CARIERE.
„Mă bucur să văd că românii mă consideră parte din România. Sunt aici de peste patru ani. Am căutat o ţară latină, dinamică, în care să lucrez cu oameni creativi.” El spune că intenţionează să mai rămână în România cel puţin patru ani. „Observ că mediul de business se îmbunătăţeşte, apar noi companii, ceea ce înseamnă că oamenii au încredere că se pot realiza lucruri în România.” Pe lista scurtă a expaților care simt românește, editorii revistei Cariere i-au nominalizat pe Volker Moser (City Compass), Piersante Savini (Savini Due), Tomasz Ignaczak (KRUK România) și Tomás Manjon (Mantor).
Ca să destindă atmosfera din sală, artistul Bogdan Bolohan şi trupa FreakQuency au pus în scenă un dans contemporan, o reinterpretare a mișcărilor clasice în cheie modernă.
A urmat momentul în care să îi onorăm pe TINERII MANAGERI DE HR, cei care se asigură că au colegi motivaţi, echipe unite şi, implicit, o companie dinamică şi de succes. Nominalizaţii categoriei au fost: Miriana Matei, HR Business Partner, Schneider Electric România şi Republica Moldova, Cristina Ionescu, HR Lead, Monsanto Europa de Est, Alina Drăgan, vicepreşedinte executiv, Divizia Resurse Umane, UniCredit Bank, Roxana Dobrescu, Senior HR Manager Avon România şi Moldova, Judith Kis, director HR, Groupama Asigurări.
Trofeul CARIERE a fost câştigat de Miriana Matei. „Mă simt ca la Oscar şi vă mulţumesc pentru onoarea de a fi nominalizată. Le felicit şi pe celelalte doamne nominalizate”, a spus Miriana Matei, HR Business Partner, Schneider Electric România şi Republica Moldova. „O să-mi propun mai multe lucruri pentru anul viitor, odată cu câştigarea acestui premiu. Îmi place să contribui la dezvoltarea oamenilor, să mă asigur că fiecare are posibilităţi de dezvoltare personală.”
Nu puteam să nu-i premiem în această seară pe TINERII ANTREPRENORI, fondatorii celor mai creative afaceri. Pe lista scurtă s-au aflat: Alexandru Lăpuşan, Zitec, Monica Cadogan, Vivre, Alexandru Geamănu, Fabrica de Bere Bună, Cristian şi Mihai Logofătu, Bittnet, şi Mihai Pătraşcu, evoMAG. La această categorie partenerul inspiraţional al Galei, ERUDIO, a ținut să ofere câştigătorului o bursă la programul „ERISMA LEADERSHIP CREATIV”, reprezentând 30% din taxa programului. Trofeul a ajuns la Alexandru Geamănu, Fabrica de Bere Bună, care este așteptat la cursurile ERISMA, din 2016.
„Spre deosebire de statul român, mă bucur să văd că la 39 de ani revista Cariere mă consideră tânăr antreprenor. Acest premiu mi-a dat o gură de oxigen. Nu am mai fost aşa de emoţionat de când a câştigat fiica mea Campionatul Naţional de Gimnastică Aerobică.”
GALERIE FOTO GALA PREMIILOR CARIERE 2015
Premiul CARIERE pentru NOI CULTURI ORGANIZAŢIONALE a revenit companiei Telekom. Trofeul a fost ridicat de Luciana Diaconu, Director de dezvoltare organizaţională, Telekom.
„Ne doream să câştigăm acest premiu. E o recunoaştere a unui efort uriaş făcut de o echipă ai cărei membri veneau din diferite organizaţii, am învăţat să gândim ca o echipă nouă, iar rezultatele se văd.” Evidențiate pentru premiere au fost şi companiile: Urgent Cargus, Banca Transilvania, OTP Bank România, MOL România.
Premiul pentru MENTORAT a fost câştigat de Florian Colceag, supranumit şi „antrenorul de genii”, deși la această categorie au concurat și mai tinerii Dan Ştefan, cofondator Autonom Rent a Car, Matei Dumitrescu „investprenor”, Adrian Gheară, 123contactform, Cătălin Păunescu, CEO şi cofondator al companiei Star Storage.
Matei Dumitrescu, unul dintre nominalizați, a notat pe contul său de Facebook aprecierile sale pentru nominalizarea la această categorie şi a făcut și o recomandare: „Am fost într-o competiție cu mii de voturi, la câteva voturi distanță de profesorul Florian Colceag, căruia, din respect pentru sutele de genii pe care le-a produs, ar fi trebuit să i se aloce o categorie separată și să nu fie amestecat cu mentorii pentru start-up-uri”.
Cei mai tineri campioni ai INOVAȚIEI româneşti sunt creatorii Control 3D, MIRA Rehab, DeviceHub.net, Scooterson, precum şi Adelina Tripon (o tânără studentă care a inventat yo-yo-ul care purifică aerul). Trofeul CARIERE a ajuns la Eugen Guțiu şi la colegii lui de la 3D. Ei au construit, cu piese adunate de pe Internet, 3 imprimante 3D pentru realizarea de proteze pentru oamenii care și-au pierdut o mână, iar asta la un preț de cel puțin două ori mai mic decât al celor existente, în prezent, pe piață.
„Ne bucurăm că am reuşit să facem lucruri care să-i ajute pe oameni şi în acelaşi timp să fim apreciaţi. Dorim să facem produse pentru România, sub brand românesc”, spune cu modestie, Eugen Guțiu.
La final i-am premiat şi pe cei pe care noi i-am numit „eroi“ ai cauzei lor. Premiul REBEL PENTRU O CAUZĂ a ajuns la Vlad Voiculescu, cel care a condus campania naţională „Reţeaua citostaticelor” şi care a generat două ordonanţe de urgenţă prin care au fost asigurate fonduri pentru achiziţionarea medicamentelor citostatice vitale. Noul său proiect de suflet este Magicamp, tabăra în care copiii bolnavi de cancer reînvaţă să se bucure. „Rebelii” nominalizați de echipa revistei Cariere au fost: Anca Năstase, director executiv al Federaţiei VOLUM, Gabriel Păun, fondatorul organizaţiei neguvernamentale pentru protecţia mediului Agent Green, Tică Darie, activist Roşia Montană, Cătălin Vătămănelu, managerul de la Provident, care a pedalat ore în şir ca să strângă fonduri pentru copiii din orfelinate. Gala s-a încheiat pe ritmuri de new tango, marca ACCORD VIBES.
Am avut cincizeci de nominalizaţi, cincizeci de personalităţi, fiecare lider pe domeniul său. Pentru echipa editorială a revistei Cariere, toţi nominalizaţii sunt la fel de valoroşi, de aceea nu am fi reușit să alegem un singur câştigător pentru fiecare dintre categoriile premiate. Mulțumim cititorilor noștri care au contribuit prin votul online la desemnarea unui premiant pentru fiecare dintre cele zece categorii.
Mulțumiri adresăm și partenerilor noștri care au dat strălucire celei de-a treia ediţii a Galei CARIERE, respectiv: Garanti Bank, Enel, HR Enterprise, Gras Savoye, One United Properties şi partenerului inspiraţional ERUDIO.
Ne-au mai acordat sprijinul în organizarea acestui eveniment: Alira, Le Château, Marie Nouvelle, Louis Purple, ChristianTailoring, Biosens, Garkony, Momente de Magie, MASTIJ, YOKKO, Ellis Luxury, Sagra Shoes, KRAUTZ production, make-up: asterya.ro şi Salon Laurent Tourette.
Tânărul arhitect Daniel Brătescu a acceptat cu bucurie să creeze trofeele oferite în cadrul Galei OAMENI CARE NE INSPIRĂ. NOUA GENERAŢIE. Iată explicația sa: „Am folosit patru materiale diferite: metal, piatră, lemn şi sticlă, simbolizând cele patru elemente: pământ, apă, aer, foc. Conceptual am plecat de la ideea de undă, ce se regăseşte pe oglinda apei, iar centrul trofeului este lăsat liber, punând astfel în mijloc omul. Inelul central reprezintă picătura de aur, picătură ce are menirea de a genera unde puternice, ce vor crea poveşti unice”.