De ce am concedia HR-ul?!
În momentul în care se priveşte în oglindă HR-ul ar trebui să vadă reflecţia unui liant între top-management şi angajaţi. La un moment dat, chiar am discutat despre distanţa pe care poziţia de business-partner o presupune faţă de aceste două entităţi. Dar nu vreau sa ma mai lungesc asa ca voi trece direct la articolul care mi-a atras atentia in aceasta dimineata. Sincer, daca aţi fi citit titlu „Four Signs it is Time to Fire Human Resources” („4 semne că e timpul să concediezi HR-ul”) sigur aţi fi scanat măcar acest text. Prin urmare, fără a mai motiva decizia pentru care l-am ales, iată ce ne transmite textul de pe hrnewsdaily.com:
„Funcţiunea de resurse umane poate fi un element indispensabil în orice organizaţie. Pe de altă parte, prin birocraţie şi stagnare, HR-ul poate ţine business-ul în loc. Iată cele patru semne care îţi arată că e timpul să îi concediezi pe cei din departamentul de resurse umane:
1. Sunt întotdeauna de acord cu managementul. Cei mai desăvârşiţi oameni de resurse umane nu îngână top-managementul. Poate că pentru orgoliul managerului un astfel de comportament este minunat insa un profesionist in HR care este mereu de acord cu managementul este departe de a-şi îndeplini rolul.
Scopul HR-ului este să susţină business-ul însă de multe ori practicile de business sunt greşit gândite. Sunt momente în care HR-ul trebuie să îşi susţină propriul punct de vedere, să se ridice de pe scaun şi să se adreseze managementului indiferent de popularitatea practicii în discuţie.
Dacă HR-ul nu spune niciodată „nu” managementului înseamnă că nu se gândesc cu adevărat la binele companiei.
2. Sunt prea stricţi în ceea ce priveşte regulile. Da, funcţiunea de resurse umane presupune supravegherea modului în care sunt respectate regulile. Insa fiecare regula are contextul său. De exemplu, aprobarea majorărilor salariale numai şi numai…
Citiţi textul integral pe hrmanageronline.ro.