Cum sabotează tinerii companiile în care lucrează
71% din angajaţii cu vârste între 16 şi 24 de ani folosesc dispozitivele mobile personale pentru sarcini de serviciu, iar 73% dintre aceştia recunosc că au pierdut cel puţin un telefon mobil şi 52% spun că li s-a furat cel puţin un dispozitiv.
În rândul angajaţilor cu vârste între 45 şi 54 ani, rata de pierdere a dispozitivelor este de 36%, iar pierderea prin furt – de numai 20%.
“În prezent, angajaţii de orice vârstă sunt ataşaţi de dispozitivele lor mobile şi le poartă cu ei peste tot. Nu e de mirare deci că atât de multe dispozitive sunt pierdute sau furate, în special atunci când mobilitatea muncii devine tot mai răspândită”, Suhas Uliyar, VP Mobile Strategy, Product Management, Oracle.
Un telefon furat îl costă cîteva sute de dolari pe un consumator, şi poate câteva fotografii dragi. Pentru o companie însă pierderea este mult mai mare şi poate crea o breşă de securitate în strategia de administrare a datelor companiei.
Tinerii, “inventivi” la a strica telefoanele
De fapt, se pare că tinerii de 16-24 de ani găsesc în permanenţă modalităţi noi şi interesante de a pierde sau a deteriora un dispozitiv mobil:
– 53% au stricat un dispozitiv când au vărsat o băutură peste acesta
– 51% şi-au scăpat telefonul mobil în toaletă
– 49% şi-au distrus dispozitivul asezându-se pe el
Companiile ar trebui să adopte platformele digitale mobile, dar multe sunt descurajate de îngrijorările justificate faţă de securitatea precară a dispozitivelor mobile.
Doar 24% dintre companiile participante la studiu au declarat că încurajează în mod activ mobilitatea forţei de muncă