CIO, DAY 3 – Transformarea digitală accelerată sau Saltul cuantic de performanță
Dacă în prima zi am vorbit despre Tendințe și tehnologie și a doua zi despre Securitatea cibernetică, cea de-a treia zi a evenimentului CIO COUNCIL VIRTUAL SUMMIT – A IX-a ediție a Conferinței Naționale a Asociației CIO Council România, „DIGITAL POWER. THE WORLD IN ACTION”, desfășurat online în zilele de 21-23 septembrie 2021, a fost dedicată Transformării digitale accelerate.
În deschiderea evenimentului l-am avut ca invitat pe Dragoș Stănescu, CIO Syngenta, CIO Council Member, care a vorbit despre aplicarea concretă a inteligenței artificiale și a utilizării datelor în agricultură în prezentarea Cropwise Seed Selector. Custom data-generated crop selection in farming.
Faceți cea mai bună selecție de soiuri de semințe susținută de date, maximizați-vă randamentul utilizând un plan de plantare personalizat, valorificați datele agronomice mari, comparați performanța produsului în condiții similare pe teren, toate sunt susținute de date bazate pe date, este îndemnul lui Dragoș Stănescu pentru companii și nu numai.
De ce ar trebui folosit un Seed Selector? Pentru a permite fermierilor Syngenta să utilizeze la maximum potențialul produselor lor cu ajutorul Tehnologiei Digitale. Trebuiesc aleși cei mai buni hibrizi în funcție de date. Trebuie ținut minte că toate informațiile se bazează pe date. A expus și câteva recomandări care se pot personaliza, în funcție de client, pentru a obține cele mai bune beneficii pentru fermier. A expus care sunt funcționalitățile unui astfel de sistem, Seed Selector, care este metodologia și cum funcționează. Toate exemplele au fost întărite apoi de testimonialele fermierilor, beneficiari ai metodologiei Cropwise Seed Selector.
Următoarea invitată a fost Monica Obogeanu, Startup Programs Manager, Orange România. Aceasta a vorbit despre creșterea companiilor prin inovație în special a startup-urilor în prezentarea Growing business through open innovation. Monica Obogeanu susține că astăzi, inovația este combustibilul creșterii afacerii și obține avantaje competitive. Pentru o mai mare creativitate, eficiență și impact economic, Orange lucrează în strânsă colaborare cu startup-uri inovatoare. Cum pot corporațiile și startup-urile să construiască un parteneriat pentru succes și ce pot face pentru a-l face corect? Este doar una din întrebările la care a răspuns Monica. Aceasta susține că trebuie să existe încredere. A expus care este Programul Educațional Orange, ce este Horizon 2020, ce înseamnă Orange 5G lab și ce este Orange Fab România. Găsiți informații valoroase despre modul în care Orange România susține startup-urile și creează noi servicii și soluții end-to-end, implementate cu unul sau mai mulți clienți de afaceri într-o colaborare win-win în video-ul de la finalul materialului.
Kostas Charalampopoulos, Senior Engineer, THALES a vorbit despre transformarea digitală în arhitecturi de tip zero trust în prezentarea Digital transformation in a zero trust world. Trecerea completă sau parțială la cloud, ca parte a strategiei de transformare digitală, implică provocări emergente ale întreprinderii care fac ca conceptul de securitate zero trust să fie mai relevant ca niciodată. Acesta a vorbit despre soluțiile de autentificare și gestionare a accesului Thales care pot stimula călătoria de transformare digitală, reducând în același timp riscurile asociate și oferind o experiență optimă pentru utilizator.
Acesta a vorbit despre care sunt tehnologiile transformării digitale – cloud, big data, IoT, containers, mobile services, blockchain. Multi-Cloud este strategia cea mai buna pentru tranformarea digitală. A expus riscurile digitalizării accelerate. Care sunt cele mai frecvente atacuri și care sunt principalele cauze ale daunelor. A vorbit apoi despre momentul în care intervine Zero Trust și cum acționează acesta.
În continuare, Oleg Dannenberg, Global Business Development Director of Softline Digital LAB a vorbit despre soluțiile de digitalizare în sectorul industrial în prezentarea How industrial sectors can be digitally transformed with end-to-end solutions? În prezentarea sa, Oleg Dannenberg a simulat 3 (trei) scenarii din viața reală pentru 3 (trei) sectoare diferite:
- Gemeni digitali pentru procesele de fabricație pe platforma ML;
- Sistem de localizare în timp real pentru muncă, transport și echipamente;
- Monitorizarea de la distanță a obiectelor de construcții, cariere, depozite de deșeuri solide.
Iulia Malioukis, Senior Manager Digital & Innovation, Horvath & Partners a vorbit apoi despre conducerea departamentului IT ca pe un business în cadrul proceselor de transformare digitală în prezentarea Successful digital transformation of organizations – steering IT like a business. Având în vedere importanța transformării digitale și creșterea costurilor IT, Iulia Malioukis a prezentat câteva constatări cheie ale chestionarului Horváth & Partners, pe teme relevante, în managementul fabricii IT, cum ar fi implementarea și penetrarea inițiativelor digitale, precum și managementul din creșterea costurilor IT. Aceasta a răspuns și la întrebarea cu privire la modul în care vă puteți ajuta afacerea să valorifice întregul potențial al digitalizării și al mașinilor inteligente pentru a deveni o afacere bazată pe date, făcând un salt cuantic de performanță.
Ziua 3 a evenimentului s-a încheiat cu discuția din panel moderată de Bogdan Tudor, Vicepresident CIO Council Romania. Speakerii participanți la discuție au fost Andreea Ioniță, Chief Digital Technology Officer, E.ON România, Valentin Stănescu, Country General Manager, Dell Technologies, Constantin Burdun, Director Adjunct certSIGN, Octavian Vitalariu,IT Director CEC, CIO Council Member.
Tema panelului a fost The Future Enterprise: Developing Digital Resiliency. După un 2020 extrem de stresant, 2021 a venit cu provocări uriașe pentru a accelera transformarea afacerii digitale, sporind în același timp agilitatea și reziliența. Pandemia a crescut dramatic viteza cu care digitalul schimbă fundamental afacerea. Multe organizații își pun la îndoială modelul de afaceri anterior în fața incertitudinilor actuale. Viitorul va aparține companiilor care pun tehnologia pe primul loc în agenda lor. „Cum pot companiile să dezvolte noua agendă digitală pentru întreprinderi și cum organizațiile pot dezvolta reziliența digitală?” este întrebarea la care au încercat și au reușit să răspundă protagoniștii panelului.
Pentru a urmări a treia parte a evenimentului, click aici. DAY 3
Pentru a urmări a doua parte a evenimentului, click aici. DAY 2
Pentru a urmări prima parte a evenimentului, click aici. DAY 1