Atitudinea pozitivă – a fost mai întâi oul sau găina?
Fă următorul test: întrebă-ți un prieten, un coleg și, pe cât posibil, un necunoscut, următoarele: Cât de fericit ești?Ce te-ar face mai fericit?
Ce crezi că-ți vor răspunde? Personal, am făcut acest test. Nu cu 3 persoane, așa cum ți-am sugerat, cu mai multe; inclusiv cursanții mei trec prin acest test. Media răspunsurilor pe care le-am primit se situează undeva între „Sunt bine (spus neîncrezător)” și „Cum să fii fericit în vremurile acestea?” pentru prima întrebare și „Bani mai mulți”, „Mașină”, „Casă”, „Alt șef”, „Un calculator mai bun”, „Mai puțină muncă sau mai ușoară” etc. , pentru cea de-a doua.
În altă ordine de idei, modelul de raţiune al acestor oameni este următorul: Dimineața, când mă trezesc, constat că vreau bani/mașină … etc. și nu le am, așa că îmi spun „Cum să fiu fericit fără ele?”; drept urmare decid că sunt nefericit și voi avea o zi obișnuită (anostă) din cauza acestor lipsuri. Și când voi fi fericit? Când le voi avea!
Acest model de gândire mă conduce la filozofia cu oul și găina: care a fost mai întâi? Ceea ce îi învăț pe cursanții mei în cursul „YES! Attitude” este că ceea ce ai sau ce nu ai este rezultatul a ceea ce faci sau ce nu faci, iar ceea ce faci sau ce nu faci este rezultatul a ceea ce gândești sau nu gândești. Cine spune asta? Evident, nu am spus-o eu primul; nici chiar Jeffrey Gitomer, autorul cursului “Yes! Attitude” și al cărții cu același nume. Și el și eu am preluat și am experimentat atitudinea pozitivă de la alții dinainte. Iată câteva exemple:
„Tot ceea ce mintea omului poate gândi și crede, se poate realiza.” – Napoleon Hill
„Devii ceea ce gândești.” – Earl Nightingale
Chiar și Buddha a spus: „Mintea este totul. Ceea ce gândești, devii.”
Așadar, cine trebuie să fie mai întâi, atitudinea pozitivă sau dorința împlinită? Citeşte care sunt efectle atitudinii negative pe hrmanageronline.ro