Abonamente medicale personalizate şi exclusiviste pentru angajați
De aceea, în ultimii doi-trei ani, s-a simțit o nevoie acută de pachete personalizate și exclusiviste, după cum explică Wargha Enayati, acționarul majoritar al Intermedicas și cel care a introdus abonamentele medicale în România, în urmă cu două decenii.
În opinia sa, produsele existente pe piață nu mai răspundeau promisiunii de servicii medicale de elită, din cauză că, deși infrastructura medicală s-a dezvoltat, beneficiile nu au avut același traseu din punctul de vedere al asistenței personalizate. Mai mult, sub imperiul eficientizării, căutarea soluției optime, atât pentru angajator, cât și pentru angajat, s-a pierdut pe drum. „De aceea era nevoie de o reinventare a sistemului actual, care să aibă în centru soluții optim personalizate. Așa că am decis remodelarea abonamentelor medicale clasice, venind cu o variantă personalizată și exclusivistă”, spune Wargha Enayati (foto).
Mai întâi, au găsit oportunitatea creării unui abonament care să acopere nevoile pe care abonamentele clasice nu le mai acopereau. Apoi, au gândit trei tipuri de oferte care să acopere cât mai multe servicii – peste 25 de specialități medicale, aproximativ 100 de investigații imagistice și nu mai puțin de 200 de servicii de laborator. În cele din urmă, în ianuarie 2017, au lansat, în premieră pentru piața din România, abonamentele Concierge Medicine.
Cazuri personalizate
Ce înseamnă Concierge Medicine? Un sistem perfecționat de management al pacientului, care are la bază eficientizarea traseului medical. Mai exact, cazul medical ajunge la Concierge Center-ul Intermedicas, de aici fiind preluat de un doctor integrator (Concierge Doctor), care identifică problema medicală a pacientului, pe care îl programează apoi la cel mai potrivit medic/unitate medicală din rețea. Urmează soluționarea problemei medicale și follow up. Pe tot parcursul acestui proces, Concierge Doctorul este în permanentă legătură cu pacientul și cu cei implicați în soluționarea problemei medicale a acestuia.
Practic, abonații serviciilor Concierge Medical beneficiază de acces nelimitat și prioritar la medici și clinici renumite din România și din străinătate, doctor integrator de caz care se ocupă de coordonarea și monitorizarea întregului proces, second opinion medical, dar și de sute de investigații imagistice și servicii de laborator.
Abonamentele de Concierge Medicine se adresează atât companiilor care doresc o modalitate de a-și motiva angajații, cât și managerilor în căutare de servicii medicale de excelență, fără restricții de timp, la oricare dintre medicii și clinicile de top din România și din afara țării.
De altfel, peste 50 de companii care însumează 1.500 de abonați au apelat, până în prezent, la abonamentele de Concierge Medicine, în primul an de la lansare. Printre companiile care beneficiază de serviciile Concierge Medicine se numără: Orange România, Unicredit Bank și Unicredit Leasing, Rogalski Damaschin, Agricover, Softelligence, British School of Bucharest, Camera de Comerț Româno-Germană sau Editura Litera.
„Deși prețul abonamentelor Concierge Medical este cu circa 40% mai mare față de media pieței, abonații aleg acest beneficiu pentru complexitatea pachetului de servicii și pentru accesul prioritar și necondiționat la medici și la unități medicale de top”, spune Wargha Enayati.
Avantajele Concierge Medical
În primul rând, beneficiarii acestui abonament au acces la peste 100 de centre medicale de top din București și din țară – generaliste și centre de excelență. Abonații Intermedicas mai pot accesa și o rețea de cabinete private ale medicilor de top, dar și spitale de stat.
Alt beneficiu este existența unui medic integrator de caz – Concierge Doctor, care coordonează și monitorizează pacientul pe parcursul întregului proces de soluționare a problemei medicale.
Un alt avantaj al acestui abonament este accesul rapid la medici și clinici de renume, atât din România, cât și din străinătate, spre deosebire de abonamentele medicale clasice, unde pacienții așteaptă uneori și câteva luni pentru programări la medici renumiți.
Potrivit unui studiu realizat în SUA, pacienții care au apelat la Concierge Medicine au avut nevoie de 35% mai puține zile de spitalizare, au făcut cu 65% mai puține vizite la Camera de gardă și cu 66% mai puține vizite la diferite specialități. În plus, în timp ce un medic obișnuit gestionează anual aproximativ 2.500 de pacienți, un concierge doctor se ocupă de doar 600 de pacienți, alocând cât mai mult timp necesar soluționării fiecărui caz medical în parte.
*Abonamentul medical Concierge Medicine are o rază foarte extinsă de acoperire
25 de specialități medicale
200 de servicii de laborator
100 de investigații imagistice
2.000 de medici disponibili
Articol preluat din numărul 244/decembrie 2017 al Revistei CARIERE. Pentru detalii legate de abonare, click aici.