„Perlele” cu care o dau în bară managerii neinsipraţi
Așadar, acestea sunt câteva dintre „perlele” cu care o dau în bară de obicei managerii neinspirați:
1.Dacă nu vrei acest loc de muncă, voi găsi pe cineva care şi-l doreşte
Faptul că un angajator te plăteşte pentru munca ta realizată cu sudoarea minţii sau a frunţii este cea mai puţin importantă parte din relaţia profesională angajator-angajat. Un lider bun îi va face pe oameni să înţeleagă că munca lor are valoare în cadrul companiei. În schimb, managerii neinspiraţi au o plăcere în a le aminti angaţilor că este vorba doar despre tranzacţie. Nu uită niciodată să le amintească membrilor echipei că există altcineva care ar dori locul lor de muncă dacă se plictisesc sau dacă nu îl mulţumesc pe şef.
2.Nu te plătesc să gândeşti
Această frază o putem auzi la un manager mai puțin bun, atunci când un angajat îi prezintă o idee care nu îi place. Poate ideea pare ameninţătoare pentru poziţia lui, sau poate e nevoie ca managerul să-şi folosească mai mulţi neuroni sau să cheltuie ceva capital în cadrul organizaţiei. Indiferent cum ar fi, „Nu te plătesc să gândeşti” este sloganul persoanelor care nu au legătură cu managementul unei afaceri.
3. Nu te plătesc să stai pe social media în timpul orelor de serviciu
Managerii decenţi şi-au dat seama că nu există un anumit orar de muncă, cel puţin nu pentru cei care trăiesc, dorm şi mănâncă la locurile de muncă. Angajaţii au nevoie de o pauză mentală, şi de aceea e normal să îşi viziteze paginile de Internet preferate fără să le fie teamă de represalii manageriale. Dacă o persoană priveşte atent tavanul şi visează cu ochii deschişi, s-ar putea să se trezească subit cu următoarea idee de milioane de dolari.
4. Nu îmi spune care sunt problemele. Vreau soluţii
Mulţi dintre manageri au reinterpretat această frază ca însemnând „Nu te mai plânge. Taci din gură şi ocupă-te de problemă”. Realitatea este că afacerile sunt complicate în ziua de azi şi adesea anagajatul care observă o problemă nu are destule informaţii pentru a o rezolva. În acest moment un manager poate ajuta, dacă angajatul e orientat în direcţia care trebuie.
5. În vremurile acestea, eşti norocos că ai un loc de muncă
„Eşti norocos că ai un loc de muncă” în această perioadă, în care rata şomajului a atins cote alarmante, poate fi echivalent cu „Nu pot să cred că reuşeşti să faci parte din cei 80% din populaţie care au serviciu”. Este o palmă a neîncrederii, dar şi mai rău, este o declaraţie din partea managerului a eşecului personal. Persoanele care trăiesc cu teamă, nu au tendinţa de a vedea potenţialul din ei sau din alţii. Încercaţi să evitaţi managerii care au preponderent o atitudine critică sau descurajantă.