Semnele care te atenționează că e timpul să schimbi locul de muncă
Stresul
Dacă ești stresat în fiecare zi la muncă și gândul că trebuie să fii la birou a doua zi îți provoacă neliniște, trebuie să rezolvi cât mai repede problemele pe care le întâmpini. Când acestea nu au soluții, poți trece la următorul pas și să-ți cauți un nou job. Urmărește posturile care îți permit să avansezi față de poziția actuală și au un salariu mai mare. Pentru cele mai bune rezultate, caută-le în funcție de orașul în care vrei să lucrezi, de exemplu joburi Bucuresti, și motoarele de căutare îți vor oferi variante din care să alegi. Privește momentul în care realizezi că trebuie să schimbi jobul ca pe o șansă de a avansa pe plan profesional, dar și personal.
Comoditatea
Dacă te gândești că postul tău actual e doar un alt job și nu vei rămâne acolo pe termen lung, este normal să ajungi să dai din ce în ce mai puțin randament. Cu cât aștepți mai mult să schimbi această situație, cu atât îți vei scădea standardele și te vei plafona. Analizează-ți prioritățile și dorințele pentru viitor și discută cu angajatorul tău despre variantele pe care le ai de a avansa în cadrul companiei. Dacă acestea nu te mulțumesc sau nu există, caută-ți un job care să te motiveze și să te ajute să devii cine îți dorești.
Colectivul nepotrivit
O relație nu tocmai bună cu anumiți colegi poate fi ceva normal într-o companie mai mare, dar atunci când anumite conflicte degenerează într-o situație tensionată în fiecare zi la muncă, trebuie să iei măsuri. Pentru început, încearcă să găsești metode de a remedia situația sau să vorbești cu cei în măsură să aplaneze conflictele. Atunci când aceste probleme nu se rezolvă și îți afectează starea de spirit și munca pe care o depui în fiecare zi, găsirea unui nou job îți va aduce mai multe beneficii. Fiecare loc de muncă are dezavantajele lui, dar când acestea te afectează prea mult și nu există cale de întoarcere, trebuie să te concentrezi pe bunăstarea ta.
Timpul
Atunci când îți petreci mult timp peste program și nu mai există un echilibru între viața de la muncă și cea de acasă, cei din jurul tău vor trage cu siguranță un semnal de alarmă. Acest lucru poate fi schimbat prin modificări de program și un interes mai mare pentru calitatea timpului petrecut alături de familie sau de partener. Problema apare atunci când ești nevoit/ă să stai mult la muncă pentru că șeful sau alți colegi îți cer asta. Un program prestabilit care te separă de viața personală trebuie înlocuit de un loc de muncă flexibil și cu accent pe importanța separării celor două categorii din viața angajaților.
Urmărește semnele și caută cât mai repede un job mai bun atunci când simți că ai nevoie de altceva în viața ta. Schimbările locului de muncă vor fi mereu constructive și trebuie să privești fiecare experiență ca pe un nou mod de a avansa în carieră.
Sursa foto: unsplash.com