Cum insuflăm încredere în rândul tinerelor talente?
Pandemia de Covid-19 a schimbat viața tuturor, modificând modul de funcționare al mediului de afaceri, influențând în mod direct economia și piața muncii. Distanțarea socială, insecuritatea locurilor de muncă, preocupările pentru sănătatea și securitatea muncii sau tendințele în materie de telemuncă sunt doar câteva dintre efectele pandemiei.
Incertitudinea cauzată de pandemie îi determină pe solicitanții locurilor de muncă să candideze pentru posturi în companii stabile, care oferă spații de lucru sigure. În acest context, angajatorii sunt nevoiți să caute soluții pentru limitarea riscurilor de răspândire a amenințărilor pentru sănătate. Pe măsură ce rata de vaccinare crește și efectele pandemiei se atenuează, multe companii își doresc să se întoarcă full time la birou, cât mai curând posibil. Cu toate acestea, trebuie precizat că, pentru întoarcerea angajaților la sediu, angajatorii trebuie să fie pregătiți pentru transformarea spațiului de lucru, astfel încât salariații să lucreze în cele mai bune condiții.
Birourile viitorului trebuie să le ofere angajaților spații de lucru moderne, adaptate pentru un stil de viață sănătos și sustenabil. Prin intermediul Genesis Property, dezvoltatorul Liviu Tudor a reușit să creeze un mediu de lucru sustenabil, dezvoltând IMMUNE Building Standard™, un concept inovator, ce nu trebuie să lipsească din viitorul clădirilor de birouri.
Ambiția tinerilor profesioniști
Crearea unui mediu care să susțină colaborarea dintre angajați și desfășurarea activităților zilnice, în condiții de securitate sanitară sporită, reprezintă noua normalitate. Companiile au început din nou să recruteze activ, focusul departamentului HR fiind pe retenția de personal. Pentru atragerea și retenția tinerelor talente, managerii HR trebuie să impresioneze candidații. Astazi, când vine vorba de recrutare, nu mai este suficient să oferi un salariu bun.
Noile generații care intră pe piața muncii schimbă percepțiile companiilor. Tinerii profesioniști din diferite domenii își schimbă criteriile de aderare la o organizație, punând accent pe un plus de avantaje și beneficii deosebite. Preocuparea pentru a oferi valoare prin crearea unui hub de talente, spațiile de lucru flexibile, rescrierea standardelor de muncă, pachetele pentru sănătate și starea de bine sunt câteva dintre beneficiile la care aspiră noile generații. Oferirea unor condiții de lucru moderne, la standarde internaționale, întărește legătura dintre angajați și angajatori și contribuie la retenția talentelor în companii.
Cum arată birourile viitorului?
Biroul viitorului nu va mai fi un simplu spațiu, cu un singur scop. Transformarea biroului tradițional este o idee care capătă tot mai multă putere, în clădirile de birouri. Biroul tradițional nu mai are loc în era Covid și post-Covid. E nevoie de transformarea birourilor în hub-uri de socializare, care să susțină colaborarea dintre angajați și desfășurarea activităților zilnice, în condiții de securitate sanitară sporită. Biroul viitorului include spații și servicii pentru toate nevoile angajaților (open space, spațiu privat, meeting space, spațiu de lucru în echipă, spațiu pentru socializare).
Într-o lume în care munca hibridă devine o realitate, clădirile de birouri trebuie să ofere experiențe remarcabile și să furnizeze cele mai bune servicii atât pentru angajați, cât și pentru angajatori. Reinventarea spațiilor în care oamenii își petrec cea mai mare parte a timpului este strâns legată de încurajarea angajaților să se întoarcă într-un mediu care să răspundă amenințărilor de tip patogen ale prezentului și ale viitorului.
Un parc de business la standarde internaționale
Noile provocări create de pandemia de COVID-19 au împins administratorii și proprietarii de clădiri să adopte noi standarde și măsuri concrete, menite să îmbunătățească protecția sanitară a spațiilor de birouri și să crească gradul de imunitate al clădirilor atât în prezent, cât și în viitor. Desfășurarea activității la birou favorizează dezvoltarea profesională și stimulează relațiile interpersonale.
Indiferent dacă întoarcerea la birou va fi temporară sau definitivă, accesul angajatilor la un parc de business la standarde internaționale va avea un impact pozitiv asupra creșterii satisfacției la locul de muncă. Dacă înainte de pandemie, accentul era pus pe sustenabilitate și confort, în noua normalitate, accentul este pus pe concepte ce revoluționează viitorul și sănătatea clădirilor. IMMUNE Building Standard™ este primul standard global care certifică rezistența clădirilor la epidemii. Este vorba despre un set coerent de 135 de măsuri sanitare, de inginerie, arhitectură și operaționale. Misiunea IMMUNE Building Standard™ este strâns legată de buna gestionare, pe termen lung, a potențialelor amenințări la adresa sănătății oamenilor, de protejarea rezidenților clădirilor de birouri și de susținerea excelenței în mediul de business.
Sursa foto: genesisproperty.net