Ce trebuie să știe orice antreprenor despre due diligence și Know Your Customer
Tocmai de aceea este important sa stii ce sunt procesele si instrumentele in cauza si, de asemenea, la ce se folosesc.
Informatii esentiale despre due diligence
Due diligence reprezinta, simplu spus, un proces de verificare a unei afaceri, din patru perspective: legala, financiara, comerciala si operationala. Un proces de due diligence trebuie efectuat obligatoriu daca iti doresti sa cumperi un business, sa-ti vinzi afacerea, sa inchei un acord cu un furnizor nou ori sa intri intr-un parteneriat. Printr-un proces de due diligence nu faci altceva decat sa evaluezi beneficiile si riscurile unei asocieri de business cu o firma. Cu alte cuvinte, un proces de due diligence iti pazeste afacerea de riscuri periculoase.
Un astfel de proces iti raspunde la multe intrebari despre un posibil partener de afaceri: „Compania cu care vreau sa inchei o colaborare isi plateste taxele si impozitele?”, „Are datorii?”, „Compania este implicata in procese cu angajati, furnizori sau alti colaboratori?”, „Compania incaseaza mai multi bani decat platile pe care le efectueaza?” si „Cum au evoluat veniturile si profiturile companiei in ultimii ani?”.
Ca sa te asiguri ca actiunile unui potential partener de afaceri nu o sa afecteze sanatatea businessului firmei tale, cel mai bine ar fi sa…
Continuarea materialului o găsiți pe www.wall-street.ro.