6 joburi pe care le poți avea în timpul studenției pentru mai mulți bani de buzunar
Când aplici pentru un job, ți se va cere experiență. Iar pentru că cel mai probabil vei vrea să găsești un job imediat după ce termini facultatea, singurul mod de a avea experiență este muncind în timpul studenției.
Dar asta nu înseamnă că nu vei avea timp pentru a învăța sau nu te vei putea distra. Ai mereu opțiunea să ai un job part-time sau un internship, care să îți permită să ajungi la toate cursurile dar și la petrecerile din weekend. Mai jos îți oferim câteva idei de joburi care te ajută să câștigi bagi și să înveți lucruri noi.
1. Dă meditații
Cu siguranță îți amintești în liceu când nu te descurcai la matematică sau la fizică și părinții tăi te-au trimis să faci meditații. Acum poți fi tu cel care dă meditații în domeniul în care studiezi sau la care te pricepi, mai ales pentru cei care vor să intre la facultatea la care ești și tu.
Meditațiile sunt destul de bine plătite, pornind de la 30 de lei ora, dar trebuie să fii mereu atent să faci elevii să se simtă confortabil și să evolueze la școală. Îți vei crește numărul de ore dacă părinții sunt fericiți și te vor recomanda și prietenilor lor.
2. Fii barman
Avantajul la a fi barman este că cel mai probabil orele de muncă vor fi seara, după ce termini orele de la facultate, deci nu vei avea probleme cu prezența. Mai mult, pe site-ul barsand bartending.com poți învăța rapid secretele meseriei.
Dacă știi să torni o bere cu două degete de spumă și să faci un mojito cu cantitatea perfectă de rom, probabil te vei descurca, dar și distra la un astfel de job. Alege un bar cu prețuri mai mari, acolo vei avea șansa să câștigi mai mulți bani pentru pușculița ta.
3. Implică-te în joburi în cămin sau în jur
Un motiv pentru care unii studenți nu muncesc este lipsa timpului, le este greu să se deplaseze de la facultate, la cămin, la job. Dar dacă îți găsești job în cămin sau în jur, scapi de această problemă.
Spre exemplu, în Căminul Leu al Universității Politehnica București te poți angaja la xerox-ul de la parter, iar lângă Căminul privat West Gate Studios aflat în apropiere de stația de metrou Preciziei, din București, deținut de Liviu Tudor, sunt clădiri de birouri care adăpostesc multe firme și corporații. Sigur este una în domeniul tău de studiu, la care poți aplica pentru un internship sau un job part-time.
4. Devino bonă
Dacă ai frați mai mici, poți folosi experiența nopților în care te lăsau părinții să ai grijă de ei pentru a câștiga bani. În special dacă studiezi în domeniul învățământului, timpul petrecut ca bonă te va pregăti pentru interacțiunea zilnică cu copiii.
Te poți angaja prin intermediul unei agenții, dar aceasta va primi comision din banii tăi. Poți alege să cauți persoane care au nevoie de îngrijirea copiilor prin cunoștințe sau recomandări. Din nou, programul va fi destul de flexibil ca să îți permită să ajungi la orele de curs.
5. Fă parte din organizații studențești
Fiecare facultate are o organizație studențească axată în principal pe treburi organizatorice dar care îți poate crea și oportunități în carieră. Unele dintre ele au posturi plătite în interior sau foști membri în organizație, care te pot angaja.
Interesează-te când sunt înscrierile și ce probe trebuie să treci pentru a intra în organizație. După ce ești înscris vor exista opțiuni de avansare, chiar pe poziția de președinte. Experiența într-o astfel de organizație este bine văzută și de viitorii angajați, arată că ești o persoană care se implică și poate lucra în echipă.
6. Fă figurație în filme sau la emisiuni TV
În loc să stai acasă să pierzi timpul uitându-te la filme sau TV, poți apărea în ele și chiar câștiga bani. Nu ai nevoie de nicio calificare pentru a fi personaj în fundal, doar de multă răbdare, deoarece orele de muncă pot fi destul de lungi.
Interesează-te ce companii de film sunt în apropierea orașului tău și ce disponibilități au. De asemenea, mai găsești oportunități și pe rețelele de socializare, unde emisiunile postează când au nevoie de oameni în audiență.
Muncitul în timpul facultății nu este doar o modalitate de a face bani, ci și o oportunitate de a învăța lucruri noi, de a-ți face relații și de a-ți face prieteni noi.
Sursă foto: Shutterstock