5 trucuri pentru a găsi un loc de muncă într-un oraș mare fără să te muți acolo înainte
5 trucuri pentru a găsi un loc de muncă într-un oraș mare fără să te muți acolo înainte:
1. Caută un oraș mare unde ai deja rude
Există situații în care un angajator nu este interesat să cheme la interviu o persoană care nu e din același oraș. Poți evita această situație cu cu multă eleganță. Desigur, nu trebuie să minți în CV-ul tău, așa că identifică orașele mari unde ai rude care locuiesc acolo și folosește adresa rudelor tale ca adresă de domiciliu, astfel nimeni nu te va filtra în afara căutărilor.
2. Identifică locurile potrivite pentru un job
În spatele unui plan de succes în găsirea unui loc de muncă stă documentarea făcută cu mare atenție. Sunt foarte multe domenii unde nu există destul personal calificat, iar angajatorii caută cu mult interes candidații potriviți. Unul dintre aceste domenii este cel medical, iar în marile orașe din România există oferte numeroase de muncă pentru postul de asistentă stomatologie. Identificarea unor astfel de locuri potrivite în orașe mari îți poate deschide mult mai ușor orizontul pentru venituri mai mari și condiții de muncă mai bune.
3. Caută două contacte în fiecare companie care te interesează
Cum internetul este cea mai importantă resursă de documentare pentru angajați, dar și pentru angajatori, este foarte important să profiți de acest lucru pentru a putea găsi contactele de care ai nevoie pentru obținerea unui loc de muncă potrivit. Recomandarea specialiștilor de la Forbes este utilizarea intensă a rețelelor de socializare pentru locurile de muncă, precum LinkedIn, pentru a putea intra în contact cu persoanele cheie din companiile în care te interesează să găsești un loc de muncă, și anume directorul de HR și directorul departamentului unde vei dori să lucrezi. Astfel, cu un profil bine conceput și un CV complet vei putea intra sub radarul lor.
4. Deschide calea pentru un interviu la telefon
Odată ce ai obținut contactele dorite, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să trimiți un email cu o scrisoare de intenție pentru angajare, în care îți arăți disponibilitatea de a purta un interviu la telefon sau chiar pe Skype. Vei putea în acest fel să eviți o deplasare care s-ar putea dovedi costisitoare, prin transport și cazare, pentru un interviu care nu știi cu siguranță dacă va fi de succes.
5. Dacă te cheamă pentru un interviu față în față, acceptă fără rețineri
Dacă ai trecut cu succes de primul interviu, prin telefon sau online, și primești o invitație pentru un al doilea interviu față în față, nu ezita și acceptă acest efort. Ai trecut de un pas important, acum este șansa ta să obții locul de muncă pe care ți l-ai dorit atât de mult.
Sursă foto: Shutterstock / Copyright: By Minerva Studio