A apărut noul număr al Revistei CARIERE – aprilie 2019!
În ediţia de aprilie, Revista CARIERE te inspiră cu articole care dau o imagine de ansamblu asupra educației de care avem nevoie pentru economia viitorului.
Coverstory
Educația de care avem nevoie pentru economia viitorului
Cum corelăm cerințele pieței muncii cu sistemul de educație? Cum micșorăm decalajul între competențele și aptitudinile dobândite în școală și cele de care au nevoie angajații? Cine face ceea ce școala nu face? Care sunt abilitățile necesare pentru face față provocărilor pe care le aduc meseriile viitorului? Cum se implică angajatorii, antreprenorii si companiile ca să suplinească ceea ce sistemul e incapabil să furnizeze acum? Am invitat specialiști din diverse domenii care să dezbată educația – nu doar cea din școli, care ne pregătește pentru o profesie, ci aceea care ne pregătește pentru viață, pentru învățarea continuă.
EMPLOYMENT
Ceea ce ne unește este semnificativ mai important decât ceea ce ne diferențiază
Când echipa este cât de cât echilibrată din punct de vedere al genurilor, dezbaterile sunt mai nuanțate, orizontul se lărgește și tensiunile se aplanează într-un alt mod. Este nevoie de ambele viziuni ca să ne facem treaba bine: și de cea feminină, și de cea masculină.
LEADERSHIP 10
Când vorbim despre leadership, uităm că vorbim în primul rând despre oameni. Nu despre supra-oameni, șefi, directori, manageri și antreprenori care dețin funcții și putere, ci despre ființe umane autentice. Care au nevoie să se conecteze la alți oameni, iar pentru asta au nevoie de cât mai multe perspective asupra vieții. De o privire de ansamblu care să-i scoată din pericolul de a rămâne ancorați în idei fixe.
Invitații noștri din această rubrică vor propune perspective diverse într-o panoramă 360 grade.
Citeşte interviurile cu lideri care te pun pe gânduri:
Interviu cu Daniel David, cel mai citat psiholog din România în literatura științifică de specialitate, fiind o autoritate în materie de analiză a mentalităților poporului roman: „Românii trebuie să facă saltul de la etapa valorilor de supraviețuire la cea a valorilor de emancipare. Resemnarea vine din faptul că țara este încă în faza valorilor de supraviețuire. Ne mișcăm înspre faza valorilor de emancipare, dar încă nu suntem acolo! Oamenii dintr-o țară aflată în faza valorilor de supraviețuire, neîncurajați și ajutați spre emancipare, se mulțumesc cu ceea ce primesc.
Andrei Lasc, autorul cărții 07:07 – Cu sufletul în est, despre self-leadership, freelancing, călătorii inițiatice, reflecții, mintea care minte și vocea inimii pe care ne-o bruiem singuri: „Nouă timpul ne lipsește, nu bunătatea. Și nu ne lipsește timpul pentru că ne-a furat cineva din alea 24 de ore, ci pentru că alegem să fim ocupați.”
Citește Revista CARIERE de aprilie. Afli poveşti reale, de valoare, despre leadership autentic.
Revista CARIERE (nr. 256/aprilie 2019) se găsește în rețeaua InMedio și în aeroporturi. Pentru detalii legate de abonare, click AICI!