EY și-a lansat propria platformă pentru freelanceri
EY și-a lansat platforma GigNow în România, prin care oferă freelancerilor locali oportunități de angajare în proiecte globale sau ale clienților săi. Companiile încep să se gândească și la alte forme de colaborare în condițiile actuale ale pieței muncii dominate de flexibilitate și adaptabilitate.
Platforma online este concepută ca spațiu virtual de întâlnire între nevoile angajatorilor de resurse umane specializate și specialiștii de top disponibili. Se asigură accesul specialiștilor independenți la o gamă diversă de proiecte din zonele de consultanță de business, asistență în tranzacții, asigurări și asistență fiscală, precum și din zona de IT și tehnologie legată de zona de business.
Vechimea nu va mai reprezenta un criteriu de selecție la angajare
„În domeniul nostru, al serviciilor profesionale, deja lanțul valoric al capitalului uman s-a schimbat într-o structură hibridă care include o interacțiune constantă între angajații full-time, angajații din locații de tip near-shore sau off-shore, contractori externi și procese de tehnologie. La nivel general, companiile tind să devină o comunitate flexibilă de angajați permanenți și contractori implicați temporar în proiecte. Companiile vor angaja persoana care deține competențele necesare la acel moment pentru acel proiect. Vechimea nu va mai reprezenta un criteriu de selecție la angajare, ci se va ține cont de competențele ideale pentru proiectele în derulare. Vom asista la o diminuare a importanței diplomelor de studii superioare și la o creștere a importanței diplomelor de competențe. Anticipăm, de asemenea, o competiție între companii în a oferi oportunități de învățare și dezvoltare” a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România și Moldova și Chief Operating Officer pentru Europa Centrală și de Sud-Est și Regiunea Asiei Centrale, referindu-se la tendințele globale care se fac simțite în prezent pe piața muncii.
Platforma este deschisă tututor celor interesați să lucreze în proiectele dezvoltate de compania de consultanță sau de clienții săi. Pot lucra fie în țara în care se derulează proiectul, fie de la distanță. Cei care sunt în căutare de proiecte pot să contracteze unul punctual care acoperă o competență specifică sau să se alăture companiei în perioadele în care volumul de muncă este mai mare. Durata proiectelor poate varia de la 3 la 12 luni. Există și posibilitatea angajării specialistului independent și pentru o perioadă mai îndelungată.
Avantajele platformei
Pentru a avea acces la proiectele din platformă candidații trebuie să se înregistreze și să-și depună aplicația pentru proiectele deschise.
Avantajul pe care îl aduce noua platformă este că oferă candidaților atât opțiunea de a-și alege singuri contractele pentru care vor să aplice, cât și posibilitatea de a lucra cu o echipă dedicată de recrutare în identificarea proiectelor potrivite.
„După criza economică din 2008, când o parte din angajați și-au pierdut locurile de muncă, cei mai mulți rămași activi au devenit freelanceri. Între timp, tehnologia, mobilitatea forței de muncă și schimbarea generațională au accentuat fenomenul. În EY, ne este deja clar că atunci când apare nevoia de a gestiona un flux de lucru nu ne gândim automat doar la a angaja, ci avem în vedere un mix de opțiuni care includ: angajați part-time, full-time, centre de excelență, roboți, contractori. Platforma GigNow lansată de noi facilitează atât transparența, cât și agilitatea în interacțiunea dintre firmă și contractori și își propune să răspundă nevoii de flexibilitate tot mai puternică în piața muncii. Companiile care sunt încă rezervate în a utiliza și alte forme de colaborare trebuie să ia în calcul că relația de tip furnizor-client poate co-exista alături de cea de angajat-manager, uneori cu beneficii majore la nivel de productivitate”, a declarat Andreea Mihnea, HR Director EY România și Moldova și South East Europe Talent Leader.
sursa foto: unsplash