Tânăra care aduce relaxarea în birourile corporațiilor
Alina Grozescu, Director General Max Relax, a fost orientată către activitatea sportivă de mică. Având ambii părinți implicați în activitatea sportivă, la patru ani a început să facă gimnastică ritmică sub îndrumarea mamei, iar după ce a intrat la școală a trecut la badminton, unde tatăl a antrenat-o pentru competiții în calitate de antrenor al echipei de badminton. „Am avut rezultate atât pe plan național, cât și internațional.
Am fost multiplă campioană națională la juniori și am câștigat Campionatul balcanic și un concurs internațional de la Port Dieppe din Franța”, spune Alina. Încă de pe atunci își dorea să devină antreprenor, să fie independentă. La 17 ani a absolvit un curs de management la prima școală modernă de management din țara noastră, CEPECA, fiind cea mai tânără dintre cursanți, iar apoi a urmat Facultatea de Kinetoterapie. Ideea afacerii i-a venit însă în 2005, când a experimentat pentru prima dată masajul pe scaun, în aeroportul din Amsterdam. „Lucrând în domeniul kinetoterapiei, am fost interesată să cunosc detalii despre acest tip de masaj și am plecat în Grecia, unde am urmat un curs de On-Site Chair Massage. Acolo am aflat mai multe despre acest tip de afacere, cum poate fi implementată în cadrul companiilor”, spune Alina.
La doar un an de la absolvirea facultății, Alina Grozescu a înființat Max Relax, o firmă care a adus în România un serviciu complet nou pentru companii – On-Site Chair Massage. „Primii ani au fost destul de dificili pentru noi, persoanele de decizie din companii fiind sceptice la început față de masajul la birou. Cu timpul însă, au conștientizat necesitatea unui astfel de serviciu și cererile au fost din ce în ce mai mari”, adaugă Alina, care spune că în cei nouă ani și jumătate de activitate a lucrat cu peste 200 de companii, multinaționale cu mii de angajați și companii medii.
Din 2013, pe lângă serviciul de masaj, a dezvoltat o serie de servicii și programe de wellness care au drept scop îmbunătățirea și menținerea sănătății persoanelor care lucrează în companii: de la seminarii de nutriție și demonstrații de gătit, la exerciții fizice on-site, evaluări medicale, workshop-uri creative sau educative și evenimente. „Pentru a putea realiza toate acestea, ne-au ajutat foarte mult cursurile și trainingurile realizate în Statele Unite ale Americii. În acest moment ne mândrim cu certificarea de Corporate Wellness Specialist, fiind prima certificare de acest gen în Europa Centrală și de Est”, mai spune Directorul General al Max Relax. Compania are o echipă de profesioniști acreditați ca Corporate Wellness Specialist, care creează pentru fiecare client în parte programul de care are nevoie, apoi îl implementează. Zonele pe care le acoperă prin aceste programe sunt nutriția, sportul, hobby-urile, prevenția, stres și financial management etc. „Avem în portofoliu companii în care implementăm aceste programe încă din 2014. Organizăm la sediul lor activități de wellness pe parcursul întregului an, cum ar fi Săptămâna Sănătății, Luna Familiei, Ziua Relaxării etc.”, explică Alina Grozescu
Cum funcționează masajul la birou
Stresul la birou este cauzat de mediul de lucru în continuă schimbare, de deadline-urile strânse și multitudinea sarcinilor de lucru. Cu cât nivelul stresului este mai mare, cu atât angajatul începe să se confrunte cu scăderea capacității de concentrare, oboseală, iritare, scăderea performanței, demoralizare și pierderea interesului pentru activitățile de la birou. Cum poate ajuta în acest context un masaj la birou? Pe lângă efectul relaxant și tonifiant, are un efect terapeutic, pentru că ajută la creșterea circulației fluxului de sânge în zonele vizate, flux afectat de statul timp îndelungat în aceeași poziție. Masajul se efectuează în zona cervicală, toracală, lombară, umeri, brațe, mâini și, la cerere, și pe zona scalpului. „Efectele celor 15 minute de On-Site Chair Massage apar întrun timp foarte scurt. Mulți clienți afirmă că au senzația că s-au trezit din somn și au un tonus ridicat, care se menține pe parcursul întregii zile”, spune Alina Grozescu.