Generația toxinelor: stresul, poluarea și alimentația nesănătoasă scad calitatea vieții
Tot mai mulți oameni contactează boli din ce în ce mai grave, din cauza gradului ridicat de intoxicație involuntară. Astfel de boli, ce nu existau pe vremea bunicilor sau părinților noștri, sunt generate de factorii de stres sau de consumul unor produse alimentare lichide sau solide care nu mai respectă de mult parametrii optimi, este de părere Ashot Khachatryan, un academician rus care a pus la punct câteva metode de detoxifiere.
Majoritatea pacienților clinicilor de detoxifiere au o muncă sedentară, de birou, unde sunt rareori expuși toxinelor. Prin urmare, mediul de lucru de la serviciu poate fi considerat stresant, însă nu este principala cauză de intoxicare a organismului.
Cel mai adesea, metalele grele sau chimicalele toxice care afectează organismul sunt preluate din gazele de eșapament, din sursele de apă, din alimente, din aerul tot mai poluat și mai greu respirabil din aglomerațiile urbane, au remarcat specialiștii în detoxifiere.
Cum ne putem feri de toxinele din viața de zi cu zi?
Iată câteva sfaturi:
– evitați să petreceți prea mult timp în trafic, atunci când gradul de poluare este unul ridicat,
-renunțați la vasele de plastic din bucătărie, dar și la vasele antiaderente din teflon care se curăță ușor, însă eliberează o serie de toxine în mâncarea gătită,
– renunțați la deodorantul clasic ce conține săruri de aluminiu care au potențial cancerigen,
– spălați vasele cu detergent bio.
-faceți sport.