Unirea de astăzi pentru tinerii de mâine
Românii din țară și de pretutindeni stau la baza dezvoltării unei civilizații sănătoase, iar această schimbare survine doar în urma întăririi legăturilor dintre noi. Astăzi, mai mult ca niciodată, este necesar sa depășim barierele care ne separă, să generăm interacțiune și legături strânse între România, Diaspora și românii din jurul granițelor și să mai facem un pas către valorificarea normalității.
În acest spirit, RePatriot revine pe 1 Decembrie 2019 la Alba Iulia, cu cea de-a patra ediție a Conferinței Repatriot, care va avea loc la Universitatea 1 Decembrie 1918, în Amfiteatrul A9, între orele 17.00-19.00.
Conform celui mai recent studiu Repatriot, 47% dintre emigranții români își doresc să revină acasă și să își reafirme identitatea națională. Cu toate acestea, birocrația, corupția, viața politică actuală și nivelul scăzut de trai reprezintă bariere puternice în conectarea cu cei dragi, a reîntoarcerii acasă și în calea acțiunii lor pentru schimbarea în bine a României.
Prin urmare, astăzi, este necesar să discutăm mai mult între noi și să întărim puntea de legătură dintre românii din țară și din străinătate, construind o comunitate unită, bazată pe valorile civilizației occidentale.
Printre cele mai importante teme ale conferinței, menționăm evocarea acțiunilor Repatriot din 2015 și până în prezent, prezentarea inițiativelor pentru anul 2020 și evidențierea oportunităților din România.
Invitați precum Marius Bostan (Antreprenor și inițiatorul Proiectului RePatriot), Felix Pătrășcanu (Cofondator FAN Courier), George Roth (Consul Onorific al României San Francisco, și Senior Manager UiPath), Denisa Albu (Consultant internațional în digitalizarea și modernizarea administrațiilor publice), Dana Dumitru (Managing Partner Hermes Forwards), Andra Giucă (Fondator Voss Review), Mircea Hava (Europarlamentar PPE), Ion Dumitrel (Președintele Consiliului Județean Alba), Paul Voicu (Primar Alba Iulia) și Nicușor Moldovan (Consilier Parlamentar la Parlamentul European) vor formula răspunsuri pentru următoarele întrebări:
- Cum lucrăm în România de azi pentru ca tinerii să se întoarcă mâine? Cum va impacta inteligența artificială și digitalizarea în general viitorul României?
- Cum arată România pe care ne-o dorim? Avem proiecte majore? Ce face fiecare pentru asta?
- Cum putem crea legături și parteneriate de succes dincolo de granițele țării?
Ca în fiecare an, evenimentul de la Alba Iulia este dedicat Unirii dar și are scopul de a întări legătura între românii de pretutindeni, celebrând totodată dragostea față de țară și respectul față de eroii României.
Completează formularul de înscriere din pagina evenimentului – repatriot.ro/conferinta-alba-iulia-2019 până la data de 27 noiembrie și vino alături de noi pentru a discuta despre repatrierea prin antreprenoriat, oportunitățile de acasă și despre inițiativele Repatriot pentru anul 2020.