Patrula de reciclare și-a premiat campionii de Ziua Internațională a Mediului!
Patrula de reciclare este programul educațional de mediu centrat pe colectarea şi reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), desfășurat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec în parteneriat cu inspectoratele școlare și primăriile în unităţile de învăţământ din București și 29 de județe.
La ediția 2012 – 2013 au participat peste 21.000 de copii și tineri și peste 720 de profesori coordonatori din tot atâtea unități de învățământ. Agenții Patrulei de Reciclare RoRec au colectat selectiv peste 230.000 kg de deșeuri electrice și electronice.
Cu o cantitate record de 12.100 kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) colectate, Școala gimnazială din Izbiceni, județul Olt, a urcat pe podium cu 3 premii: Premiile naționale pentru Cea mai mare cantitate DEEE colectată pe țară de o unitate de învățământ și Cea mai mare cantitate DEEE colectată /elev înscris în program și Premiul județean pentru Cea mai mare cantitate DEEE colectată /elev înscris în program.
Cea mai bună propunere de Mascotă a programului a fost creată de Patrula Colegiului Național ”Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, județul Vrancea, sub îndrumarea profesorului coordonator Ionuț Țandără. RoBoDEEEa, mascota electrică realizată din materiale reciclabile, va fi vedeta ediției următoare a programului.
În București au participat 40 de unități de învățământ, 1.250 de elevi și fost colectate 12.700 kg DEEE.
Performerii de top din fiecare sector sunt:
Sector 1
Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice ”I.N.Socolescu” (2 premii): Cea mai mare cantitate DEEE colectată /elev înscris în program și Cel mai activ profesor coordonator – prof. Ștefania Dobrin.
Sector 2:
Cea mai mare cantitate DEEE colectată /elev înscris în program – Școala nr. 307
Cel mai activ profesor coordonator – prof. Cătălin Nicolaidi, Liceul Tehnologic Special ”Regina Elisabeta”
Sector 3:
Cea mai mare cantitate DEEE colectată /elev înscris în program – Liceul Tehnologic ”Dragomir Hurmuzescu”
Sector 4:
Școala Gimnazială nr. 133 (2 premii): Cea mai mare cantitate DEEE colectată /elev înscris în program și Cel mai activ profesor coordonator – prof. Ramona Dima
Sector 5:
Școala gimnazială ”Grigore Tocilescu” (2 premii): premiu pentru Cea mai mare cantitate DEEE colectată /elev înscris în program și pentru Cel mai activ profesor coordonator – prof. Beatrice-Adelaida Batista
Sector 6:
Cea mai mare cantitate DEEE colectată /elev înscris în program – Colegiul Tehnic ”Gh. Asachi”
Cel mai activ profesor coordonator – prof. Lavinia Cristina Văcaru, Colegiul Național ”Elena Cuza”.