Ideile de inovare socială ale liceenilor, premiate în cadrul finalei Social Innovation Relay
Ei și-au prezentat online proiectul în fața juriului alături de elevi din alte 9 echipe din țară, în cadrul finalei naționale a competiției Social Innovation Relay (SIR), organizată pentru al patrulea an consecutiv de Junior Achievement în parteneriat cu HP. Concursul SIR îi provoacă pe elevii de liceu să dezvolte concepte inovative de afaceri pentru a rezolva probleme sociale actuale, iar cele 10 echipe finaliste au trecut prin mai multe etape de evaluare, dezvoltare a propunerilor de proiect și mentorat cu sprijinul și implicarea consultanților voluntari HP.
Finala a fost organizată cu ocazia aniversării HP Global Day of Service pe 20 mai, marcându-se încă o dată parteneriatul pe termen lung dintre HP și Junior Achievement pentru educarea tinerilor.
Echipa câștigătoare va fi premiată în cadrul Galei Business Hall of Fame, organizată pe 28 mai la Ateneul Român din București, eveniment prin care sunt recunoscute şi premiate cele mai bune exemple de parteneriat educaţional public-privat. De asemenea, NEO Team va reprezenta România la finala globală Social Innovation Relay, care se va derula online pe 8 iulie, alături de participanți din alte 18 țări.
Echipele clasate pe locurile II și III în competiție, reprezentând două licee din Ploiești și Piatra-Neamț (The Dream Builders, Colegiul Național Al. I. Cuza și Merităm o șansă!, Colegiul Național de Informatică) au luat în calcul probleme relevante din comunitățile lor, care îi vizează pe tineri și au propus ca soluții: organizarea de ateliere interactive pentru materiile principale studiate de elevi la școală, susținute de profesioniști, care să îi ajute să dobândească o experiență practică după finalizarea studiilor, respectiv, crearea unui program de after-school personalizat pentru copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate.
Prin participarea la acest program, elevii, din 18 ţări de pe 4 continente, au șansa să își exerseze și să aplice cunoștințele deja dobândite în domeniul antreprenoriatului, să învețe lucruri noi despre problemele și inovațiile sociale și să își dezvolte mai multe tipuri de abilități, cum ar fi cele de: lucru în echipă, prezentare și comunicare, gândire creativă, luarea deciziilor, rezolvarea problemelor, utilizarea noilor tehnologii.