Banca Italo Romena ajută Fundaţia Leonardo Murialdo să strângă fonduri pentru copii nevoiaşi
Campania îşi propune să mobilizeze cât mai multe persoane să direcţioneze 2% din impozitul anual pe venit către Fundaţia Leonardo Murialdo, a cărei misiune este de a oferi sprijin, educaţie şi formare copiilor şi tinerilor nevoiaşi, expuşi riscurilor sociale şi marginalizării, prin intermediul cursurilor de formare. Persoanele interesate pot regăsi Formularele 230 destinate redirecţionării a 2% din impozitul anual pe venit în cele 22 de agenţii ale Băncii Italo Romena din cele mai importante oraşe ale ţării.
„Banca Italo Romena se implică în mod constant în acţiuni de susţinere a persoanelor defavorizate. Activitatea desfăşurată de către Fundaţia Leonardo Murialdo merită întreaga noastră atenţie, motiv pentru care am ales să susţinem campania acesteia de strângere de fonduri. Avem convingerea că misiunea Fundaţiei, aceea de a investi în viitor prin ajutorarea şi educarea copiilor şi tinerilor cu posibilităţi financiare reduse, este importantă pentru dezvoltarea viitoare”, declară Letiţia Popa, Şef Serviciu Marketing în cadrul Băncii Italo Romena.
„Copiii şi tinerii reprezintă viitorul. De aceea ne ocupăm de aceştia, oferindu-le nu doar atenţie profesională, strict pedagogică, ci şi o preocupare fraternă. Îi ajutăm pe tineri să-şi pregătească viitorul, propunându-le o alternativă la cultura străzii. Suntem convinşi că alături de un partener precum Banca Italo Romena vom reuşi să îndeplinim cu succes misiunea noastră”, a declarat De Magistris Marco, Preşedinte al Fundaţiei Leonardo Murialdo.
Înfiinţată în 1999, Fundaţia Leonardo Murialdo este o organizaţie non-guvernmanetală creată de Congregaţia Iosefinilor Sfântului Leonardo Murialdo, având drept scop formarea continuă a copiilor şi tinerilor, mai ales a celor săraci, defavorizaţi. De aproape 13 ani, în Popeşti-Leordeni şi de 11 ani la Roman, Fundaţia promovează şi desfăşoară activităţi de formare, culturale, recreative şi sportive, prin care tinerii şi familiile acestora beneficiază de consiliere şi asistenţă, de un ajutor liber şi dezinteresat care urmăreşte binele superior al persoanei. Astfel, Fundaţia operează un Centru de zi pentru copii cu 160 de beneficiari pe an, un Centru de Formare Profesională cu 200 de cursanţi anual, un Centru de Tineret (2000 de tineri pe an), un Birou de Asistenţă Socială care sprijină 60 de familii anual, o
Bibliotecă Publică cu 900 de persoane înscrise şi un Centru de Informare şi Consiliere cu 300 de persoane asistate anual.