Proiect românesc, în semifinala Concursului European de Inovare Socială
De unde vine inovația? Băuturile funcționale de nouă generație propuse în proiectul „New generation of functional beverages with impact on human gastrointestinalhealth” au un impact pozitiv asupra sănătății gastrointestinale, au costuri reduse și sunt ambalate în recipiente inteligente.
Citește și MIRA Rehab, antreprenorul lunii mai premiat de Ambasada SUA
Costul redus al unei băuturi probiotice este dat de deșeurile agroalimentare și de bacteriile probiotice din care sunt făcute. Acestea sunt microîncapsulate și ambalate în sticle cu eliberare controlată. Microcapsulele vor fi depozitate în dopul sticlei, astfel că sucul propriu-zis și conținutul lor se vor amesteca doar atunci când recipientul este deschis.
În Concursul European de Inovare Socială, care a ajuns în acest an la a III-a ediție, s-au înscris peste 1.400 de proiecte din mai mult de 40 de țări. România se clasează pe locul al treilea în topul țărilor cu cele mai multe propuneri de proiecte, cu un procent de 8% din total, după Italia (20%) și Spania (9%).
Citește și Internetul lucrurilor – perspectivă sau noua realitate?
Ca să aibă o șansă reală în cadrul concursului, dar și dincolo de el, toate cele 30 de proiecte care au fost selectate în semifinală vor primi îndrumare și sprijin specializat. Cei care se află în spatele acestor proiecte vor avea ocazia să-și definitiveze propunerile în cadrul „Academiei de inovare socială”, care va fi organizată între 7 și 9 septembrie la Viena.
Concursul are zece finaliști, iar ei vor fi desemnați de către juriu. Dintre cele zece proiecte care vor ajunge în finală, cele mai eficiente trei soluții propuse vor primi o finanțare de 50.000 euro, fiecare, astfel încât ele să poată fi materializate. Ceremonia de premiere a câștigătorilor va avea loc în luna noiembrie, la Bruxelles.