Opt obiceiuri care ne îngreunează viața
1. Să-mi verific telefonul în timp ce stau de vorbă cu cineva.
Facem asta de multe ori. Însă, dacă ne dorim să fim acea persoană pe care o îndrăgește toată lumea, ar fi bine să-i acordăm atenție interlocutorului nostru, ca și cum persoana din față e cea mai importantă din lume în acel moment.
2. Multitasking în timpul unei întâlniri
Dacă vă doriți să fiți cel mai inteligent om dintr-o încăpere, atunci trebuie să fiți și cel care este cel mai atent. Veți fi uimiți câte puteți afla în timpul unei întâlniri, câte detalii ascunse puteți percepe doar fiind foarte atent. Și veți avea și avantajul că sunteți singurul care face acest lucru.
3. Să mă gândesc la oameni care oricum nu contează în niciun fel pentru mine.
Poate că o telenovelă ne poate absorbi, poate că un reality show este foarte captivant, dar familia, prietenii și angajații de lângă noi sunt mult mai importanți. Și ei sunt cu adevărat cei pentru care contează să se bucure de atenția noastră.
4. Să folosesc notificări multiple
Nu e nevoie să verificați instant email-ul, sms-ul sau mesajul de pe Facebook. Dacă ceea ce faceți este suficient de important, atunci veți fi capabil să lucrați fără să vă întrerupeți. Să vă concentrați la ceea ce faceți este mai important decât să vă concentrați la ceea ce ar putea alții să facă.
5. Să las trecutul să dicteze viitorul
Greșelile sunt valoroase. Învățați din ele. Apoi lăsați-le în pace. E greu s-o faceți? Depinde din ce perspectivă priviți lucrurile. E recomandat să învățăm din fiecare greșeală pe care am făcut-o, dacă se poate, despre noi înșine. Dacă cineva greșește în ceea ce ne privește, e bine să folosim oportunitatea de a ne arăta iertători și înțelegători.
6. Voi aștepta până când voi fi sigur de reușită
Nu puteți fi niciodată siguri că veți reuși să faceți un lucru nou, dar puteți fi siguri că veți da totul. Și puteți fi siguri că veți mai încerca dacă eșuați. Nu mai așteptați. Aveți mai multe lucruri de pierdut decât credeți.
7. Voi renunța să mai bârfesc
Nu-i deloc bine să fim subiect de bârfă. Dacă vorbiți cu mai mult de o persoană despre ce face un anumit om, atunci ar fi bine să vorbiți direct cu persoana în cauză. Și dacă nu sunteți cel potrivit să vorbiți cu acea persoană, atunci s-ar putea să nu fiți nici cel care ar trebui să vorbească despre acel om.
8. Să spun da când, de fapt, vreau să spun nu
Să vă refuzați colegii, prietenii sau clienții e o treabă grea. Dar rar se întâmplă ca lucrurile să meargă chiar atât de rău precum credem. Cei mai mulți oameni vor înțelege. Și dacă nu o vor face, oare nu ar trebui să ne pese mai puțin ce cred ei? Când spuneți nu, vă simțiți rău numai pentru câteva minute. Când spuneți nu la ceva pentru care ați vrea să spuneți da, s-ar putea să vă simțiți rău pentru o perioadă mai lungă de timp.
Listă întocmită de Business Insider.