Meseriile mai puțin căutate care dau „Șansa unei vieți mai bune”
Proiectul „Șansa unei vieți mai bune” aduce în luma reflectoarelor meserii mai puțin vizate – cum este cea de contabil, vânzătoare, comsmeticiană, patiser, operator produse lactate sau de babysitter – pe care tinerii la început de drum sau șomerii le pot lua în considerare ca opțiuni de carieră.În cifre, „Șansa unei vieți mai bune” se traduce prin peste 185 de șomeri și persoane fără un loc de muncă din mediul rural, din Miercurea Ciuc (Harghita) și Giurgiu (Sud-Muntenia), care vor primi atât materiale educaționale, cât și consiliere și mediere profesională, dar și peste 150 de persoane care se vor înscrie la unul din cele șapte cursuri de formare profesionala ANC și cursuri de consultanță și asistență pentru începerea unei afaceri.
Citește și Meseriile tradiţionale aflate încă la mare căutare în România
„Din experiența altor țări învățăm să valorizăm talentul și aptitudinile, să apreciem mai mult meticulozitatea în a lucra cu cifrele, creativitatea culinară, entuziasmul pentru prepararea produselor lactate tradiționale, deschiderea de a lucra cu oamenii, atenția pentru îngrijirea și igiena corpului și dragostea pentru copii și educarea lor. Pentru a revitaliza aceste meserii, am decis să promovăm bune practici în cele șase domenii. Am convins antreprenori și angajați din șase firme să ne împărtășească pasiunea și dedicația pentru munca pe care o practică zi de zi”, potrivit unui comunicat de presă.
Mai multe informații despre obiectivul proiectului „Șansa unei vieți mai bune” puteți afla pe site-ul proiecte-europene.com.