S-a lansat primul manual de educaţie financiară pentru preşcolari
“Educaţia financiară a copiilor trebuie să se realizeze încă de la o vârstă fragedă, atunci când aceştia încep să ceară prima bomboană, prima jucărie. Copiii trebuie familiarizaţi cu banii, cu valoarea acestora, cum pot fi cheltuiţi cu responsabilitate, cum pot fi economisiţi, investiţi sau donaţi în scop caritabil”, a declarat Ligia Goloşoiu, autoarea noului manual pentru preşcolari şi a manualelor de educaţie financiară pentru clasele III-IV.
Manualul vine la pachet cu un soft educaţional cu ajutorul căruia copiii învaţă despre povestea banilor şi despre apariţia banilor odată cu descoperirea metalelor.
Până în prezent, unul din zece elevi de clasele a III-a şi a IV-a a studiat materialele scrise de autoare, 45.000 au participat la orele de educaţie financiară, iar cursul a fost cea mai populată materie şcolară de anul trecut.
Principala sursă de educaţie financiară a tinerilor români rămâne familia, circa 95%, în timp ce şcoala deţine un procent de 9%, iar băncile, doar 5%, potrivit studiuluu Erste, realizat de IMAS International.
Programul este lansat în Bucureşti, Sibiu, Dolj, Constanţa, Cluj, Timiş, Iaşi şi este dezvoltat de BCR, Asociaţia pentru Promovarea Performanţei în Educaţie, Ministerul Educaţiei şi Infomedia România.