Concursul Metano: Elevii din Tecuci, Făurei, Însurăței, Focșani și București, cei mai creativi participanți
2530 de copii de clasa a IV-a din 40 de școli din România au învațat să folosească resursele de energie, responsabil și în siguranță, conștientizând importanța protejării mediului înconjurător, în cadrul celei de a IX-a ediţii a programului educaţional „Întâlnire cu energia”, lansată de Engie, fost GDF Suez, în parteneriat cu Asociaţia Hands Across România şi Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice. Programul „Întâlnire cu energia” este alcătuit din două lecţii predate interactiv şi din concursul „Câştigă cu Metano”, având ca scop educarea tinerei generaţii în ceea ce privește sursele de energie şi utilizarea lor în condiţii de siguranţă, în special a gazelor naturale.
Cei 2530 de copii sunt înscrişi la 40 de școli din nouă oraşe: Bucureşti, Constanţa, Râmnicu Vâlcea, Brăila, Făurei, Însurăţei, Tecuci, Adjud şi Focşani.
Cine sunt câștigătorii:
Premiul I: Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza” Tecuci, coordonator prof. Viorica Tudorache-Marin
Premiul II: Liceul teoretic „George Vâlsan” Făurei, coordonator: prof. Stela Jirlăianu
Premiul III: Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” București, coordonator: Cornelia Bățăuș
Mențiune I: Școala gimnazială „Ion Basgan” Focșani, coordonator: înv. Mioara Popa
Mențiune II: Școala gimnazială „Spiru Haret” Însurăței, coordonator: prof. Ionelia Lungu
Elevii au primit de la Metano jocuri educaționale, MP3 playere, dulciuri, lanterne, iar elevii din Tecuci vor pleca și în tabără la Sibiu, la Centrul Cercetășesc din Nocrich.
Despre program
„Întâlnire cu energia”, program deja tradiţional pentru ENGIE, face parte din platforma de responsabilitate socială a companiei, Energie pentru fapte bune (aici pagina de Facebook). Lansat în octombrie 2007 și derulat în fiecare an în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice, programul s-a derulat până acum în 370 de şcoli din 26 de localităţi şi s-a adresat unui număr de peste 26.500 de elevi de clasa a IV-a. Peste 120 de voluntari ai ENGIE s-au implicat până acum în proiect, investind peste 2500 de ore de voluntariat în această acţiune.
Mascota, denumită Metano, a fost creată în 2007 de o elevă participantă și reprezintă interfața informațiilor transmise elevilor.
Programul completează materia opțională „Educație pentru Sănătate”, care include nouă teme specifice, printre care și „Sănătatea mediului”, acreditat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice.
Foto: ©Cristian Nistor