Moștenirea Hawking: Răspunsuri scurte la întrebările mari
În facultate eram foarte leneş şi nu sunt mândru de asta. Descriu, însă, starea de spirit a mea şi a colegilor mei: plictiseală şi sentimentul că nimic nu merita efortul de a lupta…Astfel rememora, la un moment dat, Stephen Hawking anii precedenți momentului când avea să devină renumitul şef al catedrei de matematică de la Universitatea Cambridge.
Un post deţinut în trecut şi de Isaac Newton. De menţionat că britanicul şi-a obţinut şi doctoratul în cosmologie la Cambridge. Hawking, renumit pe plan mondial pentru contribuţiile sale la domeniul fizicii teoretice, este autorul volumului „Scurtă istorie a timpului”, una dintre cele mai de succes cărţi din literatura ştiinţifică.
Poate că această introducere este oarecum inutilă în contextul faptului că întreaga omenire este conștientă de ceea ce înseamnă “moștenirea Hawking“. Dar…
”Hawking’s final book offers brief answers to big questions”
Astfel notează presa americană, referindu-se la cartea „Brif Answers to the Big Questions”. Volum postum, publicat marți, care evidențiază ultimele reflecţii ale savantului asupra lumii. În fapt, savantul “încearcă” să răspundă unor întrebări complexe precum: „Există Dumnezeu?”, „Va putea specia umană să supravieţuiască pe Terra?”, „Vor fi oamenii depăşiţi de inteligenţa artificială?”, potrivit informează ABC-CBN. Prefața cărții este semnată de către Eddie Redmayne – actorul britanic premiat cu Oscar după ce l-a interpretat pe Stephen Hawking în filmul biografic „The Theory Of Everything”. Introducerea este semnată de Kip Thorne, un fizician laureat al premiului Nobel, iar postfaţa cărţii a fost scrisă de Lucy Hawking (fiica lui Hawking).
”Încercaţi să daţi un sens lucrurilor pe care le vedeţi şi să vă puneţi întrebări despre existenţa Universului. Fiţi curioşi în orice circumstanţă, există întotdeauna ceva de făcut şi ceva de reuşit, nu renunţaţi niciodată” – Stephen Hawking