Fii sigur unde vrei să ajungi, dinainte de start
Că să-l cităm pe Spiru Haret: “Cum arată astăzi școala, va arăta mâine țara.”. Însă milioane de tineri se confruntă cu cele două lumi paralele: online și offline. Așa că nu e de mirare că sunt ușor dezorientați și nu știu încotro să o ia, deoarece la întrebările lor, de multe ori, răspunsurile corecte nu vin nici măcar din partea celor apropiați. O variantă ar fi să stea de vorbă cu persoane care au reușit să-și îndeplinească visul iar aceste întâlniri inspiraţionale sunt facilitate de 6 ani încoace de către Conferinţele BookLand Evolution. Conferințele le prezintă profesioniști consacrați care vin să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanţa dezvoltării personale prin studiu și practică.
Anual conferințele poposesc în 23 orase, reunind ~20,000 liceeni și studenți cu ~200 speakeri și oferindu-le o oportunitate excelentă de dezvoltare prin discuții libere. În sesiunea de toamnă-iarnă Conferințele BookLand Evolution revin pe 17 Octombrie’19 la Buzău, la Teatrul George Ciprian (Aleea Castanilor nr. 1), în intervalul orar 10:00-14:00 fiind invitați să vorbească: Vasile Calofir, Andreea Runceanu, Bogdan Dinu, Laurenţiu Cazan, Andrei Piţigoi, Mădălina Manolache şi Oana Şerbu.
Vasile Calofir – Actor: „Trebuie să te vinzi bine și să ai cultură generală. Ca să poți să faci ce ți-ai propus, ai nevoie de încredere, pentru că tot timpul te vei afla într-o fază de start-up cu tine însăți/însuți și te vei descoperi cu fiecare etapă. Tot timpul poți mai mult!”
Andreea Runceanu – Muzician – Cvartetul Amadeus: „Am avut norocul să vin pe lume într-o familie de muzicieni, primul meu contact cu muzica întâmplându-se la bunici, într-un sat autentic românesc de pe Valea Buzăului. Toată copilăria mea a avut muzica pe fundal; de atunci am știut că acesta va fi drumul meu. Vreau să le transmit tinerilor de la Conferințele BookLand Evolution să radă cu poftă, să iubească natura, să stea cu ochii larg deschiși și să-și ascută toate simțurile, să știe să fie un bun prieten, să știe să spună ‘Iarta-ma’ și ‘Multumesc’, să aibă răbdare, să știe că nu li se cuvine nicidecum totul dar că pot avea totul dacă luptă pentru ce-și doresc, să nu renunțe la visele lor și să-și dea voie să și greșească.”
Bogdan Dinu – Boxer heavyweight: „Faceți mișcare! Indiferent ce sport vă place sau ce vârstă aveți. Nu numai că veți fi în formă, sănătoși și plini de energie, însă vă veți bucura mai mult de o viață de calitate. Vă invit la propria mea Academie de Box din Buzău – Golden Gym Boxing Academy Bogdan Dinu – unde îmi desfășor pregătirea și permanent caut să descopăr noi talente cărora să le împărtășesc din experiența mea. Sunt mândru că pugiliștii adolescenți pe care îi pregătesc câștigă medalii după medalii. Sportul de performanță înseamnă o muncă de echipă!”
Laurenţiu Cazan – Cântăreţ: „Deși sunt un autodidact, mie niște profesori extraordinari mi-au dat primele lecții de viaţă. Am studiat foarte mult și o fac și în prezent fiindcă – pentru a evolua – trebuie să devenim propriul nostru dascăl. E adevărat că artistul este mai sensibil, ceea ce-l face să perceapă lumea mai profund, cu iubire și respect faţă de semeni. Sensibilitatea stă la baza inspirației, a creativităţii artistului: a fi sensibil inseamnă că ești un om care vibrezi. Să nu faci greșeala de a îți ignora propriul tău potențial. În această aglomerație de singurătăți ai grijă să nu te pierzi pe tine însăți/însuți.”
Andrei Piţigoi – Fotojurnalist: „Fiecare dintre noi se naște cu două resurse. Suficient pentru a ne îndeplini visele. Timpul și sănătatea. Depinde de noi cum gestionăm aceste resurse pentru ajunge acolo unde ne dorim. Totul este în om. În voința sa de a ajunge acolo unde vrea, în puterea sa, în competitivitate, în dorința constantă de autodepăşire și de învăţare continuă. Nu planul de a ajunge din punctul A în punctul B este cel mai dificil de realizat, ci conștientizarea concretă și sinceră a liniei de finish. Să fii sigur unde vrei să ajungi, dinainte de start. Restul sunt doar pași, decizii, pentru că în viaţă, atâta timp cât crezi, visele pot deveni realitate.”
Mădălina Manolache – Entertainer: „Cred în tineri și în puterea lor de a schimba lucrurile. Uneori vechiul trebuie înlocuit de nou. Nu și tradițiile – acestea trebuie păstrate, perpetuate, prețuite, fiindcă reprezintă identitatea noastră națională. Privesc cu încredere și speranță noua generație pe umerii căreia, ca de fiecare dată, se așează toate speranțele unei generații care a făcut tot ce-a putut ca lucrurile să iasă bine. Acești tineri vor reuși!”
Oana Şerbu – Psiholog Psihoterapeut: „Imi amintesc cu drag că mi-am petrecut mult timp la bliblioteca orașului ajutându-le pe doamnele bibliotecare cu care mă împrietenisem încă din școala primară. Drept rasplată, aveam acces la cele mai noi sau mai căutate cărți. Printre paginile lor am dat de un citat care mi-a marcat existența și anume ‘Cunoaște-te pe tine însuți!’. N-am știut mulți ani la ce se referea, dar nu m-am oprit până când nu i-am găsit sensul. Cărțile m-au ajutat să-mi pun întrebări, să mă dezvolt și să ajung omul de azi. Cititul este o experiență care-i oferă omului infinite posibilități de a stimula nu doar gândirea, creativitatea, abilitatea de a găsi soluții la problemele cu care se confruntă, ci și emoțiile, senzațiile interioare și corpul. Dezvoltarea personală este alegerea fiecărei persoane, iar cărțile sunt baza de la care se pornește.”
Intrarea este LIBERĂ!