„Am terminat programul alt om, mai matur, mai determinat, mai rezilient și mai informat”
Ana-Maria Masoud, Service Line Sales Service Specialist Cognizant, este absolventă a unui EMBA INDE.
Sunt absolventă a Facultății de Drept, Universitatea din București, promoția 2001. În anul II am decis să îmi urmez și pasiunea pentru matematică și m-am înscris și la Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea din București, pe care am absolvit-o în 2004. Ambele facultăți m-au modelat și nici acum nu știu ce mă definește mai mult: iubirea pentru matematică sau dorința de dreptate. Sunt și absolventă a masterului „Baze de Date și programare Web”, tot în cadrul Facultății de Matematică și Informatică. În primii doi ani de Drept m-am înscris și la „Collège Juridique franco-roumain d’études européennes”, program derulat în colaborare cu Universitatea Pantheon Sorbonne.
Connecting the dots… franceza m-a ajutat să obțin primul loc de muncă, în 2002, programator la o firmă franco-română: KeplerRominfo. Atunci, IT-ul era văzut ca o curiozitate, iar foarte mulți colegi/prieteni nu au înțeles de ce am renunțat la meseria de avocat pentru cea de programator. Privind înapoi, cred că am făcut cea mai bună alegere: este foarte important să faci ceea ce-ți place și ce ți se potrivește, nu ceea ce e la modă. De atunci au trecut vreo 20 de ani, timp în care am bifat aproape toate rolurile din industrie: programator, project manager, program manager, team leader, people manager, delivery manager, delivery director și business development director.
- am decis destul de târziu să urmez un MBA, în 2019, la 40 de ani. Soțul meu mi-a spus că dacă îmi doresc mai mult de la carieră se impune să urmez un program care să-mi structureze cunoștințele dobândite „pe teren”. A avut foarte mare dreptate. Dacă înainte de MBA luam decizii bazate pe experiență și instinct, acum adaug și cunoștințele teoretice, având o abordare mai structurată.
În 2019, lucram pentru o companie cu capital francez, așa încât mi-am dorit să urmez un MBA sub patronaj francez. INDE era singurul program de acest fel din România. Ironic, la o lună după ce am început cursurile, am plecat la o altă companie, iar acum lucrez pentru piața din Marea Britanie.
Programul mi-a deschis foarte mult perspectiva, deoarece am privit marketingul, contabilitatea, HR-ul și celelalte domenii studiate dintr-o perspectivă mult mai largă. În afara noțiunilor teoretice, câștigul cel mai mare al acestui program este oportunitatea de a schimba idei cu profesioniști din alte domenii, de a vedea lumea prin ochii celor care își desfășoară activitatea în alte industrii. Și, da, prieteniile legate în timpul celor doi ani de studiu vor dura o viață!
Întotdeauna am fost foarte activă, însă cei doi ani de MBA au fost destul de obositori, deoarece aproape toate weekendurile erau ocupate cu ore, iar în timpul săptămânii, pe lângă job și familie, trebuia să aloc timp proiectelor.
O altă provocare a fost intrarea în pandemie. Am început cursurile în format clasic, însă la scurt timp am trecut în online, iar anul II a fost în întregime în online. Spre finalul anului ajungeam la o saturație, ZOOM fatigue.
Cu toate aceste provocări, cărora le-am făcut față cu succes, experiența MBA-ului este inegalabilă.
Acest material a fost publicat în GHIDul MBA 2022.
Aici puteți accesa preview-ul Ghidului MBA 2022.
Pentru abonare, click aici.