„Am dus la nivelul următor modul în care înțelegeam și mă uitam la cifrele companiei”
Lucia Stoicescu, CEO mindit.io, este absolventa unui MBA Româno-Canadian.
Experiența mea profesională acoperă expertiză în operațiuni, managementul proiectelor IT, telecom și management al proceselor, risk management și ceea ce numim process improvement. Sunt un informatician format pe băncile Facultății de Informatică din cadrul Universității din Craiova și masterand în baze de date la Universitatea din București. Mi-am început cariera ca om tehnic, dar am tranzitat repede către roluri de leadership, team leader și project manager. Cine sunt eu acum profesional este rezultatul multor ani de descoperire în companii mari și medii, care au condus către rolurile pe care le-am avut și le am în mindit.io – în zona de leadership operațional, când am fost COO, leadership în business development prin rolul de Business Development Director, iar acum overall leadership prin rolul de CEO. În 2019 mi-am consolidat formarea cu diploma de la MBA-ul Româno-Canadian.
Mi-a plăcut întotdeauna școala, astfel că, în momentul în care cariera mea a venit cu provocări din ce în ce mai complexe, am simțit nevoia să mă îndrept și către o nouă sursă de învățare formală. Aveam 34 de ani când am decis să mă înscriu, iar mindit.io m-a susținut.
Am ales să urmez programul de la Bucharest Business School după o cercetare amănunțită a oportunităților pe care le-am avut în România. Familia este cea mai importantă pentru mine și mi-am dorit un program care să mă ajute să fiu aproape de ea măcar fizic, să am un full-time job și un program de învățare on-campus, aspect pe care l-am găsit în programul de la ASEUQAM. M-am bucurat să o pot avea alături în călătoria MBA pe colega mea Maria, cu care am ales programul. Cred cu tărie în feedback și modul în care ne vorbea prietena noastră Irina, fondatorul mindit.io, despre experiența ei la acest program.
În timpul MBA-ului am cunoscut oameni extraordinari și am creat prietenii adevărate. Profesorii sunt niște oameni extraordinari, majoritatea cu expunere și în mediul de business, nu doar academic.
Pentru mine, MBA-ul a venit cu mult input din sfera economică, domeniu care nu îmi era neapărat familiar și din perspectiva teoretică, eu fiind inginer ca formare. M-a ajutat enorm faptul că eram într-un rol de decizie, astfel că încercam să translatez fiecare „aha” moment și în viața de zi cu zi. Am dus la nivelul următor modul în care înțelegeam și mă uitam la cifrele companiei. În timpul MBA-ului, ne-am dat seama că direcția în care merge firma pe care o creștem exponențial de la an la an poate fi susținută doar de o mentalitate data-driven.
Cea mai mare provocare este timpul, iar un program de MBA te provoacă din acest punct de vedere foarte mult, mai ales dacă îți dorești să și conteze. Am încercat și în timpul programului să mă concentrez pe ce aduce valoare și să accept că nu le pot face pe toate într-o zi, iar asta m-a ajutat să fiu mai eficientă și în învățare, la finalizarea proiectelor pentru cursuri, să am timp de calitate cu familia.
Acest material a fost publicat în GHIDul MBA 2022.
Aici puteți accesa preview-ul Ghidului MBA 2022.
Pentru abonare, click aici.