7 abilități de viață nepredate la școală și care te pot face să ai succes
O educație completă, oferită de școală, ar trebui să implice învățarea abilităților de viață pe care o persoană le va purta cu ea după facultate pentru a naviga în relații și cariere și pentru a fi o persoană completă și de succes.
Deși liceul și facultatea sunt excelente în predarea multor abilități valoroase, curriculumul nostru academic actual prevede învațățarea multor aspecte necesare pentru a reuși și a prospera în viață în general, dar și în carieră, cum ar fi responsabilitățile financiare și investițiile, cum să gândim logic – păstrând informații și nu doar memorarea temporară a informațiilor și modul de aplicare a unor astfel de abilități în scenarii din lumea reală (care sunt obligatorii să apară). Și unele dintre aceste abilități sunt cele mai importante abilități pe care le vom folosi în viața noastră, cu mizele cele mai mari.
-
CONVERSAȚIE.
Acestă abilitate este numărul unu, deoarece pătrunde în fiecare domeniu și aspect al vieții. Convorbirea cu colegii de serviciu, șefii, cei dragi, prietenii, soții, vecinii, cunoștințele etc., toate necesită respectarea anumitor norme și limite sociale – cum ar fi respectul reciproc și indiferent dacă este față în față, prin e-mail, social media, telefon, etc. Generația mai tânără a fost numită generația tăcută, datorită comunicării covârșitoare prin intermediul tehnologiei, care este un mediu care nu necesită vorbirea efectivă cu nimeni, cum ar fi mesaje text, mesaje pe rețelele sociale, e-mail, și asa mai departe.
Procedând astfel, abilitățile lor personale de comunicare sunt împiedicate. Rezultatul mai larg ar putea fi izolarea socială, dezvoltarea socială oprită și neînvățarea din experiențele și greșelile celorlalți care au vârsta lor sau sunt mai mari, care ar putea înăbuși o persoană în diferite moduri și ar putea deveni o barieră în calea unei cariere pline de satisfacții sau a unei relații fericite.
A ști să te conectezi cu ceilalți, a fi empatic, a ști când să vorbești și când să asculți sunt de mare valoare la locul de muncă și în relațiile interpersonale. A învăța arta conversației înseamnă a o face efectiv, adică a sta de vorbă cu colegii și alți oameni cât mai variați.
“A face conversație este într-adevăr o abilitate de viață care este necesară pentru fiecare dintre noi. De-a lungul zilei nu numai că trebuie să vorbim cu membrii familiei și prietenii noștri, ci și cu cei cu care lucrăm. Este într-adevăr destul de regretabil că arta de a conversa nu ne este predată la școală. De-a lungul vieții noastre de școală, cel mai adesea ni se spune să tăcem și să ascultăm ceea ce ne spune profesorul și dacă vorbim este doar pentru a răspunde la o întrebare adresată”, este de părere psihologul Monica Popescu.
Psihologul crede este extrem de important și “thinking outside the box”, dar că este ceva care nu este chiar atât de ușor de făcut. “Dacă școala ne-ar învăța această abilitate vitală de viață, ne-ar ajuta într-adevăr să găsim modalități noi și îmbunătățite de a face față problemelor și situațiilor. În zilele noastre, companiile sunt în căutarea acelor indivizi care pot gândi diferit și își pot face treaba în mod neconvențional. Este într-adevăr destul de trist că, din cauza tipului de educație pe care o primim, cei mai mulți dintre noi au doar înțelepciune teoretică și nu sunt capabili să pună în practică niciuna dintre cunoștințele noastre sau să gândească în mod unic”, conchide psihologul.
-
GÂNDIRE
Miza este mare în îndatoririle și responsabilitățile noastre în viață. Deciziile pe care le luăm au consecințe în lumea reală, unele imediate, iar altele întârziate, afectându-ne pe noi înșine și pe alții. A face alegerile corecte ar putea însemna literalmente diferența dintre fericire și remuşcări, succes și eșec și așa mai departe.
Trebuie să fim “echipați” cu capacitatea de a gândi la scenarii și situații care apar inevitabil în viața noastră, nu numai de dragul eforturilor de a obține succesul, ci și din dorința de a fi înțelepți. Elevii nu sunt niciodată învățați cum să învețe cel mai bine. Profesorii se așteaptă doar ca elevii să știe cum să înțeleagă cel mai bine ceea ce li se predă.
Educația este, în general, pragmatică, în care profesorii testează elevii pe lucruri specifice și, ca atare, elevii vor învăța lucrurile specifice doar pentru teste și, adesea, prin memorare. Memorarea însă nu prea ajută. Ceea ce a fost memorat nu a fost integrat în înțelegerea generală a unei persoane.
Prea des, așadar, elevii nu sunt învățați cum să gândească la soluții; chiar și la matematică, formulele sunt memorate și numerele sunt conectate la formulă fără a înțelege formarea formulei și pentru ce se rezolvă și care sunt scenariile reale cărora li se aplică.
A învăța despre consecința logică este un început bun.
-
Cum să gestionați banii și să investiți corect
Importanța gestionării banilor în mod responsabil este evident valoroasă. Cursurile de contabilitate, finanțe și afaceri explică procedurile contabile, aranjamentele de finanțare și structurile de afaceri, dar nu se concentrează prea mult pe finanțele personale, economii sau investiții. Sarcina acestor clase este de a pregăti studenții pentru mediile de lucru și nu neapărat pentru gestionarea propriilor finanțe.
În plus, învățământul superior nu petrece mult timp învățând studenții cum să lucreze pe cont propriu. Pentru cei care încep însă o afacere, cunoașterea modului de a gestiona finanțele, de a plăti taxe și de a reinvesti în companie este crucială și poate însemna diferența dintre eșec și succes.
-
DREPTURI
Este important ca cetățean să vă cunoașteți și să vă practicați drepturile atunci când este cazul și să vă bucurați de libertățile pe care le oferă țara noastră.
De asemenea, este benefic să fii implicat în politică și să fii conștient de cine sunt politicienii, cum ar fi primarul orașului tău. De asemenea, proiectele de lege care fie trec, fie nu trec sau care sunt supuse la vot, ne afectează ca cetățeni.
De asemenea, unde votați, cu cine votați și când au loc alegerile importante din orașul tău.
-
Cum să găsești și să obții efectiv un loc de muncă
Scopul educației este în primul rând dublu: educarea pentru propria recompensă intrinsecă a cunoștințelor despre existență și, în al doilea rând, pregătirea studenților să angajeze forța de muncă și să devină membri autosuficienți, productivi și contribuitori ai societății.
Ca atare, găsirea unui loc de muncă este crucială pentru cei din urmă și, bineînțeles, de dragul întreținerii pe sine și a familiei.
Studenții ar trebui învățați cum să găsească cu succes un loc de muncă, să aplice pentru un loc de muncă, să construiască un CV și o scrisoare de intenție, procesul de interviu și înțelegerea și negocierea contractelor de muncă. Ar putea exista interviuri simulate în care studenții trec printr-un proces de interviu, învață ce este benefic și în detrimentul interviului lor, iar fiecare student beneficiază de pe urma acestui proces. De asemenea, trecerea prin procesul de căutare și exersare pentru obținerea unui loc de muncă elimină nesiguranța.
-
Învățarea din eșec
Există o tendință modernă către egalitate și egalitarism, în mediul academic și în sporturile competitive din școală. Ca atare, cunoașterea modului de a face față eșecului în mod corespunzător este evitată. Este o practică din ce în ce mai mare în mediul academic și sport pentru a păstra încrederea în sine a fiecărui elev și, în consecință, elevilor nu li se spune că munca lor la școală este substandard și merită o notă mică. Sau, prin contrast, că munca lor este substanțial mai bună decât colegii lor de clasă.
Cu toate acestea, în societatea generală nu există o astfel de atmosferă care să fie simpatică și preocupată de sentimentul stimei de sine a unui individ, iar în lumea reală munca substandard are consecințe negative, cum ar fi pierderea locului de muncă. Această practică are tendința de a-i face pe studenți mediocri și să se teamă de riscuri. Învățarea din eșec învață tenacitatea, îndrăzneala, caracterul și te face mai dur și mai capabil să navighezi în suișurile și coborâșurile inevitabile ale vieții.
-
Managementul timpului
În timp ce temele, testele, lucrările, examenele și așa mai departe sunt așteptate de către profesori să fie studiate și luate în anumite constrângeri de timp de către studenți, profesorii nu îi învață cu adevărat pe elevi la școală cum să-și gestioneze timpul în mod eficient. Eficiența timpului nu este de ajutor doar la școală, este din ce în ce mai valoroasă cu cât îmbătrânim, cu atât vom avea din ce în ce mai puțin timp, până la pensie, scriu cei de la https://successfulstudent.org/.
Devine deosebit de important pe măsură ce încercăm să navigăm în cariera, familia și creșterea copiilor. Programele vor deveni din ce în ce mai importante în aceste privințe. Somnul devine din ce în ce mai puțin necesar pentru productivitate cu cât îmbătrânim.
Photo by javier trueba on Unsplash