Cei uniţi sunt mai puternici
„Transferul unor experienţe poate fi o cheie importantă în deblocarea iniţiativei şi dezvoltării”– confirmă un mentor implicat în programul „Romanian Business Leaders” – care adună aproximativ 200 de antreprenori şi şefi de companii şi funcţionează ca o platformă de acţiune şi implicare socială pentru liderii din mediul privat.
De altfel, cele mai multe organizaţii au înţeles că, pe lângă investiţia în branding şi PR, este nevoie şi de investiţia în community building. Ne-am întrebat cum contribuie comunitatea formată pe baza plăcerii de a interacţiona cu brandul la creşterea veniturilor companiei şi am aflat un posibil răspuns în articolul de la paginile 14-15 ale ediției de noiembrie.
Ruxandra Sasu a aderat deja la un „pact” de acţiune comunitară în sprijinul locuitorilor din zonele rurale şi oraşele mici din sudul României. „Comunităţile de interese pot transcende orice graniţe – ele sunt formate din oameni preocupaţi de bunul mers al societăţii, atenţi la ceea ce se întâmplă în jurul lor. Oameni care văd resurse şi oportunităţi şi se încumetă să le folosească pentru a soluţiona probleme care afectează comunitatea de care aparţin” – susţine ea.
În sfârşit, am descoperit că sirienii formează cea mai mare comunitate arabă din România, cu peste 5.000 de cetăţeni. Deşi, datorită caracterului lor oriental şi culturii islamice, te-ai aştepta ca aceşti oameni să fie extrem de uniţi, înainte de revoluţia din ţara lor natală, din martie 2011, se temeau până şi să-şi vorbească, aşa cum ni se întâmpla şi nouă sub regimul comunist. Ahmed, Suleiman şi alţi câţiva sirieni curajoşi au înfiinţat însă comunitatea „Siria Liberă” din România şi tot cam de atunci au început să ducă transporturi cu ajutoare umanitare în taberele cu refugiaţi sirieni.
Probabil că şi tu, cititorule, faci parte dintr-o comunitate, fie că este vorba despre una etnică, fie profesională, de business ori virtuală. Interesant de remarcat este faptul că o comunitate nu este despre tine şi despre obiectivele tale… ci despre tine împreună cu ceilalţi. Într-un astfel de spaţiu, interesul individual se subordonează celui de grup, iar efectul unor acţiuni sinergice este mult mai puternic decât tot ce ai reuşi să obţii de unul singur.
Articol preluat din Revista Cariere de noiembrie. Pentru detalii legate de abonare, click aici