Despre adolescență, cu adolescenți
Se spune că aceasta e o vârstă dificilă. A căutărilor, a răzvrătirilor. Că a fi adolescent e minunat, dar și greu. Și că da, la această vârstă trebuie să lupți. Să distingi între cum, ce și de ce…În fine, despre ea, adolescența vorbim, acea scenă și poveste fără sfârșit totodată.
Actuala generaţie de adolescenţi, parte a grupului denumit post-millennials. Cam așa se exprimă uneori “tinerii zilei de ieri” când este vorba să caracterizeze “tinerii din ziua de azi”. Adică ei, tinerii zilei de ieri vorbesc despre cei de azi. Oricum ar fi, și-ar fi imaginat trupa Holograf că o…trupă de actori și cântăreți și dansatori toate odată, adolescenți toți le vor cânta hiturile?
Un pod peste generații
Și le vor cânta evoluând în primul musical de tip generation fusion din România. Un spectacol care se vrea a fi un pod peste generații. Între fanii Holograf – majoritatea ajunși la vârsta adultă și adolescenții zilelor noastre.
Musicalul „Dacă noi ne iubim” este o poveste de dragoste, cu o rețetă “simplă”. Dar cu un mesaj puternic: iubirea învinge conveniențele, chiar și boala. Povestea e imaginată de Julieta Georoiu și scrisă de doi adolescenți: Anastasia Jinga si Rareș Fota, pe muzica trupei Holograf. Interesantul musical tocmai a fost pus în scenă, la Teatrul Național din București, spectacolul fiind organizat de Asociația Culturală Flower Power. Părinți, prieteni, colegi, inclusiv membrii trupei Holograf (foto) cu toții au venit să-i admire pe talentații adolescenți. În fapt, avem de-a face cu un gen teatral în plină ascensiune în România: musical-ul. Dar unul exclusiv al tinerilor. Mulți dintre ei premiați la cele mai importate competiții de voce, dans sau actorie.
Un spectacol care se vrea a fi și o cale de a educa publicul – nu numai publicul tânăr. Educație în sensul lucrurilor frumoase, compasiunii, comunicării, iubirii. Lucruri care nu ar trebui să ne lipsească, de la mici la mari, niciodată.